AcasăCopenhagaNoi restricții dure în Danemarca din cauza unui nou record de cazuri....

Noi restricții dure în Danemarca din cauza unui nou record de cazuri. Omicron e pe cale să devină varianta dominantă în țară

-

Danemarca închide din nou cinematografele, teatrele și sălile de spectacol și impune noi restricții pentru viața de noapte pentru a stopa creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, în condițiile răspândirii variantei Omicron. Vineri, țara a înregistrat un nou record de cazuri.

Ţara scandinavă a înregistrat un nou record absolut de peste 11.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv un nou vârf de peste 2.500 de infectări cu varianta Omicron, a anunţat guvernul în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

„Teatrele, cinematografele şi sălile de concerte vor trebui închise”, a declarat prim-ministra Mette Frederiksen. „Trebuie să ne limităm activitatea. Cu toţii trebuie să ne limităm contactul social”, a adăugat ea.

Danemarca, lider în ceea ce priveşte secvenţierea genomului, este una dintre ţările lumii care a detectat cele mai multe cazuri de Omicron pe teritoriul său, iar autorităţile se aşteaptă ca această variantă să devină majoritară zilele următoare. Măsurile anunţate nu au fost încă aprobate de Parlament.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Music Across Borders: Danemarca aniversează Ziua Constituției printr-un eveniment muzical transmis...

Joi, 5 iunie, Danemarca aniversează Ziua Constituției printr-un eveniment muzical transmis în direct pe YouTube. În această zi speciala, danezii sărbătoresc democrația, libertatea de exprimare,...