Arbitrul anului în baschetul din Danemarca este un oficial care vreme de șase ani a fost oficial FIBA din partea României. Este vorba despre Andrada Csender, o brașoveancă stabilită de câteva luni în Danemarca.

Născută la 10 noiembrie 1984, Andrada a obținut licența FIBA de arbitru internațional în 2012. Ca jucătoare a fost componentă a lotului național de junioare în campania de calificare la Euro 2002, colegă de echipă cu Annemarie Părău. La nivel de senioare, a obținut titlul de vicecampioană națională cu Univeristatea Cluj, în 2003, dar a jucat și pentru Danzio Timișoara, la finalul deceniului trecut.

Cele mai importante competiții la care brașoveanca a fost prezentă ca arbitru sunt turneele finale ale Campionatului European de baschet feminin din 2015 și 2017, trei turnee F4 ale Euroligii feminine, Supercupa FIBA, dar și o mulțime de meciuri internaționale masculine și feminine, de seniori și de juniori.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare după decernarea premiului din Danemarca, Csender a exprimat recunoștință și celor alături de care s-a aflat în primii săi ani de arbitraj.

mai mult la :  radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here