AcasăStiriPesimistii de serviciu de la Danske Bank vad apreciere lejera pe leu...

Pesimistii de serviciu de la Danske Bank vad apreciere lejera pe leu si inca o scadere a dobanzii BNR

Cursul leu/euro va rămâne stabil pe parcursul lunilor următoare, în jurul pragului de 4,35 lei pentru un euro, urmând ca într-un orizont de timp de douăsprezece luni moneda naţională să se întărească uşor până la 4,30 lei/euro, estimează analiştii Danske Bank. În toamna anului trecut aceştia avansau un scenariu alarmant în care leul ar fi urmat să se deprecieze abrupt în acest an până la un raport de peste 4,5 lei/euro.

Analiştii danezi s-au remarcat de mai multe ori prin prognoze pesimiste privind leul, care nu s-au confirmat însă ca urmare a grijii BNR de a tempera presiunile de depreciere şi de a proteja implicit numărul mare de clienţi cu credite în valută. Probabil că acesta este factorul pe care îl iau în calcul şi danezii de această dată, având în vedere că pentru Polonia, care are o economie mult mai performantă decât a României, anticipează o depreciere uşoară a zlotului la nivelul următoarelor douăsprezece luni.

Cât priveşte dobânda-cheie a BNR, Danske se aşteaptă la încă o scădere de 0,25 puncte procentuale, pentru ca ulterior nivelul de 5,25% să fie menţinut timp de un an. Consiliului de Administraţie al BNR discută din nou nivelul dobânzii pe 29 martie.

….Pesimistii de serviciu de la Danske Bank vad apreciere lejera pe leu si inca o scadere a dobanzii BNR


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura