AcasăDanemarcaPeste 3 milioane de persoane din Danemarca s-au vaccinat cu doza 'booster',...

Peste 3 milioane de persoane din Danemarca s-au vaccinat cu doza ‘booster’, reprezentând mai mult de jumătate din populaţia țării

-

Peste 3 milioane de persoane din Danemarca s-au vaccinat cu doza „booster” a unor vaccinuri anti-COVID-19, reprezentând mai mult de jumătate din populaţia acestei ţări, în care Omicron, varianta cu transmisibilitate sporită a virusului SARS-CoV-2, a devenit dominantă la nivel naţional, informează DPA.

Până acum, aproximativ 82% dintre cei 5,8 milioane de locuitori din Danemarca s-au vaccinat cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 78,6% dintre ei s-au vaccinat cu schemă completă (de obicei două doze – n.r.), a precizat Statens Serum Institut (SSI).

Angajaţii din sistemul medical din Danemarca sunt ocupaţi în prezent cu administrarea dozelor „booster”, iar aproape 47.000 de danezi au primit această doză suplimentară în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.ro.

Aceste statistici au fost publicate în contextul în care Danemarca înregistrează cifre record în ceea ce priveşte infectările cu SARS-CoV-2.

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Coronavirusul pune stăpânire pe Europa: Două noi ţări anunţă cazuri de...

Danemarca şi Estonia au raportat, joi, primele cazuri de infecţie cu coronavirus, transmite CNN. Filiala CNN, Berlingske Media, a informat că un jurnalist de la...