AcasăStiriPremiera in Danemarca, peste 1.000 de tineri sunt cercetati de de Politie...

Premiera in Danemarca, peste 1.000 de tineri sunt cercetati de de Politie din cauza unor postari pe Facebook

Peste 1.000 de tineri sunt cercetati in Danemarca pentru difuzarea pe reteaua de socializare Facebook a unor inregistrari video care prezinta un raport sexual intre doi adolescenti de 15 ani, au anuntat luni autoritatile locale, citate de AFP.

Compania Facebook a contactat autoritatile americane dupa ce a fost informata cu privire la existenta a doua inregistrari video si a unei fotografii ce dateaza din 2015, care prezinta un adolescent si o adolescenta in timp ce intretin raporturi sexuale consimtite.

Autoritatile daneze au fost apoi alertate de catre Europol.

Acele continuturi au fost difuzate pe reteaua de socializare Facebook intre 2015 si toamna anului 2017, fiind distribuite de peste 800 de baieti si 200 de fete. Cei mai multi dintre ei aveau varste cuprinse intre 15 si 20 de ani.

Politia a anuntat ca a demarat cercetari care ii vizeaza pe fiecare dintre acesti tineri.

„Este un caz foarte vast si complex, cu o ancheta care a necesitat mult timp, mai ales din cauza numarului mare de persoane cercetate”, a declarat intr-un comunicat Lau Thygesen, inspectorul-sef al Politiei din Nordsjaelland.

Desi in Danemarca varsta consimtamantului sexual a fost fixata la 15 ani, legislatia acestei tari stipuleaza ca difuzarea de continuturi cu caracter sexual in care sunt implicate persoane care nu au implinit inca varsta de 18 ani reprezinta pornografie infantila, o infractiune care poate atrage o pedeapsa de pana la sase ani de inchisoare.

Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii din acest caz ar putea sa se aleaga totusi cu o simpla amenda sau cu o pedeapsa de inchisoare cu suspendare de 20 de zile, ce ar putea sa ramana inscrisa timp de 10 ani in cazierul lor judiciar, a precizat Politia daneza.

„Luam acest caz foarte in serios, deoarece el are consecinte grave pentru persoanele implicate, incepand din momentul in care acel tip de documente sunt difuzate”, a adaugat Lau Thygesen.

http://www.aktual24.ro/premiera-in-danemarca-peste-1-000-de-tineri-sunt-cercetati-de-de-politie-din-cauza-unor-postari-pe-facebook/

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ninadk on