AcasăCopenhagaPremieră în Danemarca. Un imam a fost inculpat în urma unui apel...

Premieră în Danemarca. Un imam a fost inculpat în urma unui apel la uciderea evreilor

Vizat de o plângere a comunităţii evreieşti, un imam din Danemarca a fost inculpat pentru un apel la ucidere făcut în timpul unei predici ţinute pe YouTube. Acest caz reprezintă o premieră pentru acest stat, transmite Le Figaro, preluând AFP.

Imamul Mundhir Abdallah, care oficiază la moscheea Masjid Al-Faruq din cartierul Norrebro din Copenhaga, este un vechi cunoscut al presei daneze, care a scris despre afinitatea sa faţă de islamul radical. La rugăciunea de vineri din 31 martie, el a citat un hadith (mesaj al profetului Mohamed, n. red.) interpretându-l că „ziua judecăţii va veni numai atunci când musulmanii îi vor combate şi ucide pe evrei“. „Evreii se vor ascunde după stânci şi copaci, dar copacii şi stâncile vor spune:
«O, musulman, servitor al lui Allah, este un evreu în spatele meu, vino şi ucide-l!»“, a rostit imamul. Pentru aceste cuvinte, Mundhir Abdallah riscă până la trei ani de închisoare.
El va fi anchetat totodată pentru rasism. Este prima procedură de acest gen deschisă în Danemarca de la intrarea în vigoare în ianuarie 2017 a unei dispoziţii penale care pedepseşte apelul la ură şi crimă în exercitarea religiei, notează AFP.
„Apelul la uciderea unui grup etnic a fost întotdeauna ilegal, dar acum avem o lege care îi vizează în mod special pe cei care predică ura“, a precizat o magistrată a Parchetului din Copenhaga într-un comunicat.

Citeste mai mult: adev.ro/pcdkn5


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura