AcasăStiriPreşedintele francez, Nicolas Sarkozy, spune că danezii sunt neimportanţi în rezolvarea crizei...

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, spune că danezii sunt neimportanţi în rezolvarea crizei datoriilor a UE

Când preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a sugerat că danezii sunt neimportanţi în rezolvarea crizei datoriilor a UE, în cadrul summit-ului de luna trecută, acesta sublinia o crevasă din ce în ce mai adâncă ce traversează inima Europei, unde state precum Danemarca, care şi-au păstrat propriile monezi, pot fi ostracizate, în ciuda viitorului nesigur al monedei unice, informează New York Times.
Helle Thorning-Schmidt , primul-ministru danez, a încercat să minimalizeze remarcile, descriind conversaţia sa cu Sarkoz drept una „robustă”.
Danemarca, care şi-a păstrat distanţa de regulile şi reglementările importante europene, ca şi Marea Britanie, va prezida asupra întălnirilor importante din următoarele 6 luni, ca deţinătorul preşedinţiei temporare a UE.
Pentru Thorning-Schmidt, conducerea dinspre exterior în interior, decât de pe locul la masa celor mari, ar fi o umilinţă. Însă pentru Danemarca, sunt mai multe în joc, inclusiv scopul său de a evita să fie forţată să-şi schimbe constituţia ca parte a compactului fiscal convenit la summit.
Miniştrii noului guvern danez au semnalat că ar putea exista multe întruniri furtunoase, ce ar fi în mare parte cauzate de influenţa disproporţionată a Franţei şi Germaniei.
„Sunt unele forţe care vor să ne dezbine”, a afirmat ministrul economiei daneze, Margrethe Vestager, adăugând că există riscul ca populaţia să se simtă „lăsată pe dinafară”. 

 

Danemarca cauta un loc la masa mare a Europei

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on