AcasăStiriPresedintia daneza a UE, care a inceput duminica, se anunta modesta

Presedintia daneza a UE, care a inceput duminica, se anunta modesta

Danemarca, ţară care nu face parte din zona euro, a preluat duminică în discreţie preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, succedând Poloniei, şi nu va influenţa negocierile pentru a scoate Europa din criză, potrivit presei daneze.Acest lucru se va întâmpla „pe de o parte pentru că Danemarca nu este în euro. Şi pe de altă parte pentru că preşedinţia europeană nu mai are aceeaşi importanţă ca înainte”, a scris agenţia de presă Ritzau.
„Din punct de vedere politic, va exista o slabă amprentă daneză asupra aspectului cooperării europene care, pentru moment, atrage atenţia”, potrivit Ritzau.

„Formal, Danemarca nu poate şi nici nu trebuie să rezolve criza euro. Premierul (Helle Thorning-Schmidt) şi ministrul Afacerilor Europene (Nicolai Wammen) au afirmat însă că speră să poată crea o punte peste conflictul privind criza”, continuă agenţia daneză.
Dar cotidianul Sydsvenska apreciază că Danemarca va rămâne „un figurant în jocul puterii” la vârful crizei euro.
Danemarca îşi va „concentra energia politică pentru a avea o preşedinţie eficace în toate celelalte domenii în UE, unde miniştrii danezi vor fi invitaţi la masa negocierilor”, în special în domeniul mediului, care este o prioritate a programului danez, mai scrie Ritzau.
Preşedinţia europeană daneză va fi de asemenea ocazia de a „se face vizibilă” pe plan cultural, adaugă agenţia de presă.
Mica ţară scandinavă are un program cultural ambiţios şi organizează evenimente în toată Europa pentru a-şi promova producţia cinematografică şi muzicală de calitate (Mediafax).

 

Presedintia daneza a UE, care a inceput duminica, se anunta modesta

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca