AcasăStiriPrima operă a lui Hans Christian Andersen, descoperită de un cercetător danez

Prima operă a lui Hans Christian Andersen, descoperită de un cercetător danez

Un cercetător danez a descoperit o poveste necunoscută până acum, scrisă de autorul îndrăgitelor povestiri „Micuţa sirenă” şi „Noile haine ale împăratului”, Hans Christian Andersen.

Manuscrisul, care pare a fi o copie a manuscrisului original, a fost descoperit pe fundul unei lăzi în apropiere de oraşul natal al lui Andersen, Odense, informează BBC citând publicaţia daneză „Politiken”.

Intitulată „Lumânarea unsuroasă”, opera redă povestea unei lumânări de ceară care este uitată şi neglijată, până când frumuseţea ei interioară este recunoscută şi, astfel, se aprinde.

Copia descoperită de cercetătorul danez, scrisă cu cerneală, are şi o dedicaţie: „Doameni Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen”. Potrivit unor experţi danezi, doamna Bunkefold era o văduvă pe care autorul o vizita des şi de la care împrumuta cărţi în copilărie.

De asemenea, experţii spun că stilul simplist al povestirii nu se potriveşte cu modul elegant în care sunt scrise operele sale de la maturitate, tocmai de aceea consideră că autorul era încă la şcoală când a scris această poveste. Cel mai probabil, opera a fost scrisă în anii 1820.

 

mai mult la :

Prima operă a lui Hans Christian Anderson, descoperită …

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca