Primul portret dupa 125 de ani al familiei regale daneze, poster de film horror?

0
901

Pictorul responsabil pentru primul portret oficial al familiei regale daneze in ultimii 125 de ani si-a exprimat surpriza dupa ce criticii au comparat lucrarea cu un „poster de film horror” sau cu o „realizare ratata in Photoshop”.

Thomas Kluge si-a petrecut 4 ani pictand-o pe regina Margreta a II-a si familia ei, inclusiv pe printul Christian, care domina ansamblul pictural si care a fost comparat cu Damien, orfanul posedat din celebrul film de groaza The Omen, realizat in 1976, scrie The Independent.

Regina a comandat lucrarea pentru a marca trecerea a 150 de ani de cand Casa de Glucksburg a preluat tronul Danemarcei. Tabloul sugereaza o legatura cu o alta lucrare renumita din secolul 19, care prezenta mai multe generatii din familia regala intr-un decor de sala de bal.

„Am incercat sa fac o reprezentare realista, pentru ca traim intr-o lume democratica si cred ca Regina si familia ei au devenit doar niste simboluri. Asta e satira”, a spus artistul.

Kluge, care are 44 de ani si traieste in Copenhaga, s-a gandit sa il reprezinte pe printul Cristian, care are 8 ani si este al doilea in din familia regala cu drept asupra tronului, sub forma unei „figuri de jucarie”.

Un purtator de cuvant al familie regale a declarat ca nu poate comenta asupra tabloului sau reactiilor starnite de lucrare. Pictorul insa spune ca reginei i-a placut. „Ea e foarte buna si calda si a fost o mare placere pentru mine sa pictez si ma simt minunat”, a spus Klug.

Regina Margreta… mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here