AcasăStiriProducatorul Lego a avut afaceri de 6 milioane euro in primul an...

Producatorul Lego a avut afaceri de 6 milioane euro in primul an de activitate directa in Romania

Lego România, reprezentanţa producătorului danez de jucării Lego, a obţinut în 2012, primul an complet de activitate directă pe piaţa românească, o cifră de afaceri de circa 27 milioane lei (6 milioane euro) şi un profit net de 403.000 lei (90.000 euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului, informează Mediafax.

Compania daneză şi-a deschis reprezentanţa din România în ultima parte a anului 2011, perioadă în care, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, a avut o cifră de afaceri de 1,07 milioane lei şi un câştig net de 55.000 lei.

Până la înfiinţarea propriei reprezentanţe, jucăriile Lego au fost livrate pe piaţa locală prin intermediul unui distribuitor. Lego România are nouă angajaţi.

Potrivit datelor companiei de cercetare Nielsen, Lego ocupa, în perioada aprilie 2012 – martie 2013, primul loc în topul producătorilor de jucării de pe piaţa românească după valoarea vânzărilor. Următoarele două poziţii sunt adjudecate de Simba Toys şi Hasbro.

 

Producatorul Lego a avut afaceri de 6 milioane euro in primul an de activitate directa in Romania

 

 

Lego si-a deschis reprezentanta in Romania

 

 

 

17 septembrie 2012 |

 

Producatorul danez de jucarii Lego, lider pe piata europeana a jucariilor, a intrat pe piata locala printr-o reprezentanta directa.

Lego detine o cota de piata de 30,8% pe piata de jucarii din Romania, estimata la 200 milioane de euro

Compania Lego este numarul patru in lume si a raportat pentru 2011 un profit net de 748 milioane de dolari, in crestere cu 12% fata de anul precedent.

Istoria pieselor Lego este legata de inventatorul sau, Ole Kirk Kristiansen, un tamplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucariilor inspirat de versiunile in miniatura a mobilei pe care a inceput sa le creeze la sfarsitul anului 1920 pentru a reduce costurile.

Kristiansen a fondat Lego in anul 1932, numele provenind de la imbinarea primelor doua litere din cuvintele daneze „leg godt” (joaca bine), fara sa stie ca in limba latina „lego” inseamna „eu imbin”.

Lego are cinci unitati de productie pe plan mondial, doua in Danemarca si cate una in Mexic, Cehia si Ungaria.

Sursa CAPITAL

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
serghei