AcasăDanemarcaRecomandam: Danemarca în relaţia cu Uniunea Europeană. Probleme?

Recomandam: Danemarca în relaţia cu Uniunea Europeană. Probleme?

Articol de Dan LUCA

Partidul Popular Danez (DF), formațiune de dreapta, populistă și care se declară clar împotriva imigrației, a obținut în alegerile parlamentare organizate recent în Danemarca cel mai bun scor electoral din istoria sa (21,1% din sufragii), devenind astfel pentru prima oară cel mai mare partid din blocul de centru-dreapta. Totuşi, deşi nu a fost primul in rezultate, partidul liberal Venstre, condus de Lars Lokke Rasmussen, va lua responsabilitatea guvernãrii.

Dan-Luca-e1431329281467

DF este în dezacord cu alte formațiuni de dreapta în privinţa afacerilor europene și cheltuielile publice pentru protecție socială. Influența sa pe scena politică daneză, s-a intensificat constant în ultimul timp. Cu doar câteva zile înaintea alegerilor, liderul DF, Kristian Thulesen Dahl, declara că partidul său intenţionează organizarea unui referendum privind apartenenţa Danemarcei la Uniunea Europeană, pe modelul premierului britanic.

Să nu uităm că Danemarca are o relaţie bună cu Marea Britanie, şi se numără printre ţările membre ale Uniunii Europene care şi-a permis să negocieze 4 opt-outs.

mai mult la :  http://www.convorbirieuropene.ro/danemarca-in-relatia-cu-uniunea-europeana-probleme/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura