AcasăStiriRegatul Danemarcei sarbatoreste in 5 iunie Ziua Constitutiei

Regatul Danemarcei sarbatoreste in 5 iunie Ziua Constitutiei

A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea. Astfel sună primul vers cu care Shakespeare începe vestitul monolog al lui Hamlet din actul al III-lea. Dar care este legătura dintre această replică şi unul din cele mai importante regate europene?

Regatul Danemarcei, cel despre care am menţionat anterior, sărbătoreşte miercuri, 5 iunie, Ziua Constituţiei. Regatul format din statul cu acelaşi nume aflat în Europa de Nord, Insulele Feroe din Atlanticul de Nord și Groenlanda din America de Nord, face parte din regiunea culturală denumită „Scandinavia”.

Din istoria zbuciumată a regatului s-a inspirat dramaturgul englez William Shakespeare în una din cele mai importante tragedii: „Hamlet„. Firul operei urmăreşte viaţa lui Hamlet, tânărul prinţ al Danemarcei, căruia i se arată într-o noapte fantoma tatălui său, care îi dezvăluie că a fost asasinat mişeleşte, aflarea adevărului şi moartea tragică a personajului principal.

Iar dacă am vorbit de Hamlet, trebuie să vă spun că întâlnim cuvântul şi ca substantiv comun. În acestă ipostază el este sinonim cu indispensabili.

Mai multe amănunte despre cuvântul zilei puteţi găsi pe dexonline.ro și știriletvr.ro.

Hamlét s.m. (folosit mai ales la pl.) Indispensabili. Hamlet – personajul principal al dramei cu acelaşi nume de Shakespeare, inspirat de legendarul prinţ danez Amletus, menționat în sec. 12-13 de Saxo Grammaticus.

Regatul Danemarcei sarbatoreste in 5 iunie Ziua Constitutiei. Cuvantul zilei: hamlet

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy on