AcasăDanemarcaRegula numărul unu: elevul trebuie să vină cu plăcere la şcoală. Baza...

Regula numărul unu: elevul trebuie să vină cu plăcere la şcoală. Baza modelului danez de succes în educaţie

Experţii danezi vor implementa şi în şcolile din România, prin proiecte derulate în mai multe regiuni ale ţării, principiile educaţiei daneze alături de metodele sistemului românesc, în urma unui parteneriat semnat între VIA University College, cea mai mare universitate din Danemarca, şi Universitatea din Bucureşti, scrie adevarul.ro.

08-01-1
Universitatea din Bucureşti i-a adus vineri în România pe experţii danezi Erik Hygum, Ph.D.Prorector, Decan al Facultăţii de Educaţie şi Ştiinţe Sociale la VIA University College şi Peter Nielsen Wellendorf, Director al departamentului de Relaţii Internaţionale la VIA University College, cu ocazia înfiinţării primului birou de reprezentare al Facultăţii de Educaţie şi Ştiinţe Sociale la noi în ţară. Acesta ”va funcţiona ca o platformă stabilă de colaborare între cele două sisteme de învăţământ: român şi danez”, se arară într-un comunicat de presă. VIA University College, considerată cea mai mare universitate din Danemarca, este rezultatul fuziunii a cinci instituţii de calibru din Danemarca, ce a avut ca scop formarea unui leader educaţional zonal, care să ofere programe diverse, de la cele tehnice , comerciale şi sociale, la cele pedagogice şi de sănătate. „Deschidem acest birou în România după mai bine de cinci ani de activitate în ţară, în domeniul educaţiei timpurii, educaţiei universitare sau al asistenţei sociale. Apreciem nespus sistemul de învăţământ românesc şi credem că încrucişarea rigorii şi a disciplinei învăţării din România alături de deschiderea educaţiei daneze spre creativitate, inovaţie şi plăcerea în spaţiul şcolar poate duce spre un sistem educaţional hibrid, extrem de competitiv mondial”, spun experţii danezi.

mai mult la :  http://adevarul.ro/educatie/universitar/modelul-danez-succes-educatie-regula-numarul-unu-elevul-trebuie-vina-placere-scoala-1_529b4591c7b855ff565ed5f0/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura