AcasăCopenhagaRomân condamnat pentru viol în Danemarca, aproape scapă de închisoare printr-o chichiță...

Român condamnat pentru viol în Danemarca, aproape scapă de închisoare printr-o chichiță legislativă (în imagine o celula dintr-o închisoare daneza)

Un român de 38 de ani, care în urmă cu 12 ani a violat o tânără, vrea să fie transferat dintr-o închisoare daneză în România, după ce a ispășit o parte din pedeapsă. Judecătorii nu au decis încă dacă să încuviințeze cererea: În România ar scăpa de închisoare, din cauza pedepselor mult mai mici pentru fapte similare.

Într-o dimineață în primăvara anului 2008, o tânără a fost agresată și violată de mai multe ori de un român la Risskovstien, în Aarhus, Danemarca. Înainte de asta, încercase să violeze o altă femeie.

De atunci, românul a fost condamnat la închisoare pentru viol și tentativă de viol. Bărbatul s-a adresat Curții Supreme de Justiție daneză, care s-a pronunțat marți în acest caz, la șase ani după ce Adrian T. a cerut revizuire.

Citește și: Român închis pentru viol în Danemarca, în greva foamei. Reclamă „condiții inumane“: „Poate muri în închisoare“

Dar pentru a diminua riscul ca el să comită din nou infracțiuni periculoase, Adrian T. trebuie să se afle într-un mediu mai liber decât condițiile restrictive în care a trăit până acum în închisoare, potrivit jyllands-posten.dk.

Adrian T. ar dori să se întoarcă în România și, cum Danemarca a încheiat un acord cu România potrivit căruia românii condamnați trebuie trimiși acasă pentru închisoare, românul are acum o șansă unică. În România, pedeapsa de detenție dictată de instanța daneză în cazul violului poate fi transformată în zece ani de închisoare, astfel că, dacă ar fi fi transferat în țara natală, el ar fi practic un om liber, întrucât a stat deja închis mai bine de zece ani în Danemarca. Din acest motiv, Danemarca încă nu vrea să-l trimită acasă.

mai mult la   /www.stiridiaspora.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura