Are patru ani de când și-a luat familia și a plecat din România. A trăit 40 de ani între doi munți, acum trăiește între două mări. Simte acum că dacă nu pleca se ”pierdea”, pentru că nu putea face față sistemului de aici, dar regretă că a fost ”izgonit” de ”mama lui națională”, România. A fost nevoit la 40 de ani să meargă la școală, timp de 20 de luni, ca să învețe limba daneză. Acum trăiește într-o comunitate de 6.000 de oameni, dintre care 300 sunt din Vulcan, din Valea Jiului – Hunedoara.

Cristian Strama, fost polițist la Lupeni, trăiește de patru ani în Danemarca. După ce a simțit sistemul pe propria piele, Strama ”s-a refugiat” într-o localitate din partea de nord a Danemarcei. Dintre cei 6.000 de locuitori, 300 sunt din Vulcan, Valea Jiului. Nu de mult timp, în aceeași localitate a ajuns și un alt fost polițist din Lupeni.

”La 40 de ani, am avut puterea să o iau de la capăt. Să continui viața în altă parte. Am plecat să caut normalitatea și am găsit-o. Nu e ușor, dar acolo sistemul înseamnă normalitate. Sincer mă mir cum se mai rezistă aici, acasă. Mă doare evident (ce e acasă – n.r.) că o am pe mama aici. Am copilul cel mare, dar nu am putut schimba nimic”, a explicat, pentru Gazeta de dimineața, Cristian Strama.

foto : gddhd.ro / Strama
foto : gddhd.ro / Strama

mai mult la :   gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here