Români păcăliți cu locuri de muncă în Danemarca

0
1130

Procurorii danezi și cei români anchetează un grup infracțional care lua ostatici români pentru a se folosi de datele lor personale. În vizorul anchetatorilor au intrat 15 persoane, suspecți că racolau oameni din ţară, le promiteau locuri de muncă în Danemarca, iar acolo îi închideau într-o cabană şI luau credite pe numele lor.

Peste 100 de români din mai multe județe ale țării au căzut victime acestui grup infracțional. Oamenii racolați proveneau din medii sărace, aveau posibilități financiare reduse, astfel că acceptau locurile de muncă care le erau oferite în Danemarca.

Odată ajunși acolo românii erau ușor de controlat întrucât nu avea bani și nici nu cunoșteau limba. Traficanții de persoane îi închideau într-o cabană, timp în care le făceau acte oficiale daneze, folosindu-se de buletinele lor.


Pe urmă, aceste persoane deschideau conturi, firme, au obținut chiar și cărți de credit pe numele românilor. Prejudiciul adus băncilor din Danemarca în acest mod este de șapte milioane de euro.

Investigația comună dintre români și danezi a început în 2015, când pe teritoriul Danemarcei au fost reținuți 20 de suspecți. Acum investigațiile au ajuns și în România, iar suspecții urmează să fie audiați la Arad.

sursa :  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Romani+pacaliti+cu+locuri+de+munca+in+Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here