AcasăDanemarcaRomânia debutează pe 5 decembrie la Mondialul din Danemarca » Cristina Neagu:...

România debutează pe 5 decembrie la Mondialul din Danemarca » Cristina Neagu: „Ne dorim să ajungem la Olimpiadă!”

Cristina Neagu, vedeta echipei naţionale, face radiografia turneului final. Golgeterul Ligii Campionilor crede că România poate veni între primele opt echipe din lume pentru a juca în calificările pentru Jocurile Olimpice 2016.

România e singura echipă din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial de pînă acum. În decursul celor 21 de participări, „tricolorele” s-au întors însă doar de trei ori cu medalia la gît: aur 1962, argint 1973 şi 2005. Au mai fost alte cinci ediţii în care România a ajuns în semifinale, dar s-a clasat pe locul 4.

Ediţia actuală e una extrem de importantă, obiectivul fiind acela de a ajunge măcar în „sferturi”, pentru a putea participa la calificările pentru Jocurile Olimpice 2016. Cristina Neagu, socotită una dintre cele mai bune handbaliste din lume la ora actuală, crede că obiectivul e unul care se poate realiza, dar că va fi foarte greu să ajungem la o medalie.

 

  • Cristina, un nou turneu final. Ştii al cîtelea e al tău la senioare?
  • Nu ştiu. Al şaptelea sau al optulea? Am ratat Campionatul Mondial din Brazilia 2011, că eram accidentată la umăr. Şi dacă socotim, din 2007, apoi 2009 şi 2013 la Mondiale, iar Europene 2008, 2010, 2012 şi 2014… E bine, al optulea.

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/romania-debuteaza-pe-5-decembrie-la-mondialul-din-danemarca-cristina-neagu-ne-dorim-sa-ajungem-la-olimpiada-464185.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
ak47 de pe forum on