Românii din Danemarca solidari cu cei din Țară. Protest împotriva proiectului de la Roşia Montană şi la Copenhaga

0
830

În faţa Ambasadei României de la Copenhaga a avut loc un protest împotriva Proiectului de la Roşia Montană. La acest al doilea protest (primul a fost în data de 1.09.2013) au participat un număr de aproximativ  60 de persoane se arată într-o corespondenţă preluată de Romanian Global News.

 

„Cu toate ca cineva din personalul ambasadei era înauntru şi au fost anunţaţi de ”Politi” (politia daneza) ca va avea loc o manifestatie de protest, nu a catadicsit sa iasa afara din ambasada sa vada ce se intampla si sa vorbeasca cu protestatarii, pana cand nu au fost contactati telefonic de unul din protestatari. (n.r. de autorul acestui articol)

Romanii din Danemarca sunt solidari cu cei ce manifesteaza in Romania impotriva acestui proiect si se opun hotararii guvernului de a accepta exploatarea zonei de catre RMGC (Rosia Montana Gold Corporation).

In cursul acestei saptamani va fi redactat un protest oficial care va fi oferit Ambasadei Romaniei din Copenhaga iar acestia sa il inainteze guvernului si ministerului de resort.

Manifestatiile vor avea loc in fiecare duminica de la orele 16:00, in fata ambasadei, pana guvernul va anula aceasta hotarare” se arată în corespondenţa citată.

sursa :

Românii din Danemarca solidari cu cei din Țară. Protest împotriva proiectului de la Roşia Montană şi la Copenhaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here