Românul care a omorât o stewardesă în Danemarca ar putea fi extrădat

0
922

Danemarca ia în calcul extrădarea românului Marian Clită, condamnat pentru uciderea unei stewardese. Clită a omorât-o pe femeie într-un hotel din Copenhaga, după ce fusese eliberat anticipat în România, unde ispăşise o pedeapsă pentru altă crimă. Curtea de Apel de la Bucureşti trebuie să decidă dacă recunoaşte condamnarea din Danemarca, astfel încât Clită să poată fi extrădat.

Marian Clită a fost condamnat de un tribunal din Danemarca la 14 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de crimă. În aprilie 2010, Clită a omorât în bătaie o stewardesă de 42 de ani, într-un hotel din Copenhaga, apoi s-a predat. Ofiţerul norvegian care a condus ancheta a declarat la acea vreme că Marian Clită este „un criminal periculos, fără scrupule şi fără respect pentru viaţa altor oameni”.

Crima din Danemarca nu ar fi avut loc dacă Marian Clită nu ar fi fost eliberat anticipat pentru alt asasinat, comis în România. Deşi condamnat la 10 de ani de închisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, în mai 2008, Clită a ieşit din puşcărie pentru bună purtare, deoarece a colaborat cu autorităţile.

Crima din Copenhaga a scos la iveală faptul că eliberarea lui din Penitenciarul Rahova s-a făcut în baza unei caracterizări, semnată de şeful Direcţiei de Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Române, din care reieşea că este „un om model”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here