Salarii de vis pentru medicii ieșeni, în Danemarca

0
1088

Angajatorii caută trei radiologi cărora sunt dispuși să le plătească aproape 100 de mii de euro pe an. Adică de zece ori mai mult decât ar putea câştiga un astfel de specialist într-un spital din România.

Experienţă în domeniul medical şi cunoaşterea limbii engleze – asta cer angajatorii din Danemarca pentru cele trei posturi  puse la dispoziţia medicilor din Iaşi, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pe linga salariu, oferta include si bonusuri.

”Angajatorul oferă ajutor în găsirea unei locuinţe şi oferă cursuri de limbă daneză pentru aplicanţi”, a precizat Adriana Sârghie, purtător de cuvânt AJOFM Iaşi.
 
De la an la an, tot mai multe absolvenţi de rezidenţiat aleg să profeseze în spitalele din afara ţării.
 
”Principalul motiv este nivelul de salarizare mult mai mare faţă de ceea ce se oferă în România şi un alt motiv este legat de condiţiile oferite personalul medical oferite de spitalele din străinătate”, a spus Iulian Cozianu, vicepreşedinte Sanitas Iaşi.
 
În ultimii cinci ani au plecat din România 11 200 de medici, în timp ce universităţile din ţară au reuşit să pună pe piaţa muncii, după rezidenţiat, doar 8 mii  de medici. 
 

27 iulie, termen limită de înscriere

”Plecarea celor 11 200 de medici a creat o pierdere numai pe cheltuielile educaţionale de minimum trei miliarde de euro. Dacă aceşti trei miliarde de euro care au fost azvârliţi în vânt ar fi fost cheltuiţi pentru veniturile medicilo, nu mai aveam această problemă”, s spus Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi.

Durata contractului de muncă oferit de angajatorii danezi este nedeterminată, iar cei interesaţi se pot înscrie online până la data de 27 iulie.

Salarii de vis pentru medicii ieșeni, în Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here