Acasă Copenhaga Sănătatea mintală a danezilor e la limită

Sănătatea mintală a danezilor e la limită

-

Distanţarea socială şi îngrijorările legate de maladia COVID-19 au determinat o creştere a numărului de rezidenţi danezi care au solicitat ajutor medical de specialitate. Aceasta pentru a putea să depăşească stările de anxietate şi de depresie pe care le-au dezvoltat în timpul pandemiei.

În general, Danemarca este cunoscută pentru faptul că se află în fruntea clasamentului celor mai fericite ţări din lume, cu o rată scăzută a infracţionalităţii şi cu un sistem medical generos, deşi acestea sunt susţinute prin una dintre cele mai mari rate de impozitare din lume, potrivit Agerpres.

Însă perioadele prelungite de lockdown şi izolarea din timpul pandemiei de COVID-19 par să fi avut un efect negativ asupra sănătăţii mintale.

“Pandemia de coronavirus începe să aibă efecte serioase asupra sănătăţii mintale a danezilor“, a declarat CEO-ul Tryg, Morten Hubbe, după publicarea rezultatelor obţinute de această companie în primul trimestru al anului 2021.

mai mult la   /www.puterea.ro/sanatatea-mintala-a-danezilor-e-la-limita/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Românii zilei” 6 români arestati la Gedser în Danemarca cu masinile...

Mașinile conduse de români erau pline cu echipamente pe care poliția suspectează că le-au furat în Danemarca. În total, poliția estimează că deținuții au...