Scandalul vaccinului importat din Danemarca, continua….

0
1031

„Copilului meu i-a apărut un ganglion la subraț peste noapte”. Un număr neașteptat de copii au făcut BOALA pentru care fuseseră vaccinați

În loc să-i apere de tuberculoză, vaccinul importat din Danemarca mai rău i-a îmbolnăvit pe bebeluşi. În 115 cazuri au fost semnalate reacţii adverse

Peste o sută de bebeluşi au ajuns la spital după ce au suferit reacţii adverse la vaccinul BCG, care se administrează la naştere. În general, a fost vorba de ganglioni inflamaţi la subraţ, iar în unele cazuri, copiii au avut nevoie de tratament pentru TBC sau chiar de intervenţii chirurgicale. Medicii dau vina pe noul vaccin, pe care îl importăm din Danemarca, din anul 2011, după ce linia autohtonă de producţie de la Institutul Cantacuzino a fost închisă şi rezerva de vaccin, epuizată. Anul trecut, aproape 200.000 de copii au fost imunizaţi cu acest vaccin.

Trataţi pentru boala de care fuseseră vaccinaţi În acest moment, la Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile sunt înregistrate 115 cazuri de reacţii adverse la BCG. Faţă de anii în care imunizarea se făcea cu ser autohton, numărul reacţiilor adverse a crescut de patru ori, spun medicii. O mamă dintr-o comună de lângă Bucureşti povesteşte că băieţelului ei de trei luni i-a apărut peste noapte un ganglion la subraţ. De la medicul de familie a fost trimisă la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”. „S-a stabilit drept cauză a inflamaţiei vaccinul BCG, iar copilul face tratament. E strigător la cer”, e revoltată femeia.

Medicii spun că la o primă vedere astfel de reacţii sunt normale, însă ceea ce ridică semne de întrebare este frecvenţa mare a acestora. În prezent, o comisie formată din specialişti ai Ministerului Sănătăţii verifică toate cazurile în care s-au semnalat efecte adverse. „Aceste reacţii (ganglioni, probleme pulmonare etc.) au existat chiar şi la vaccinurile româneşti. De când utilizăm vaccinul danez, care e mai virulent, frecvenţa reacţiilor a crescut de patru ori. Copiii cu astfel de simptome sunt supravegheaţi, iar o parte dintre ei au început un tratament antituberculos.

 

http://m.evz.ro/news/1011859

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here