AcasăPrima paginaSecretar de stat : Vom pune stop romanilor cu salarii sub limita...

Secretar de stat : Vom pune stop romanilor cu salarii sub limita suzistentei

Socialdemokratiets ordfører for såkaldt social dumping er rystet over afsløringerne af de forhold, som Forenede Service underleverandør JD Rengøring har budt sine rumænske ansatte.

Det hører ganske enkelt ikke hjemme i et land som Danmark og skal stoppes, lyder det.

– Det er jo forrykt at høre om de forhold, og jeg mener, at det bør få alarmklokkerne til at ringe hos os alle, siger Ane Halsboe-Larsen (S), der er medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Hun vil tirsdag rejse problematikken for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og sikre, at det bliver højt prioriteret i beskæftigelsesudvalget, at virksomheder ikke kan misbruge udlændinge, som fagbladet 3F har afsløret.

– Den nye regering har jo allerede taget hul på problemet ved at bevilge 65 millioner kroner til bekæmpning af social dumping, og der er desuden planlagt et udvalgsarbejde i det kommende år, hvor vi skal finde løsninger på nogle af de ting, der ikke bare er snuptagsløsninger på, siger hun

Hvordan skal 65 millioner kroner forhindre, at de her firmaer ikke udnytter udlændinge igen om et halvt år?

– Pengene løser ikke alle problemerne, og derfor skal der laves nogle regler, der er indrettet således, at det bliver så svært som overhovedet muligt at udnytte mennesker på den her måde. Vi kan ikke forhindre, at virksomheder forsøger at snyde, selvom det har enorme konsekvenser for mennesker. Men vi kan indrette reglerne sådan, at det bliver så svært som overhovedet muligt. Og så skal vi til at inddrage de rette mennesker fra arbejdsmarkedet, som har erfaringer med problematikken, siger Ane Halsboe-Larsen

 

http://stiften.dk/bnb/s-rumaenere-paa-sulteloen-skal-stoppes


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

8 COMENTARII

 1. Pai sa dea legi in p##a mea astfel incat toti veneticii sa aiba acelasi salar minim ca si putorosii astia de danezi si atunci nu o sa mai importe sclavi din estul Europei…..

 2. @kannyro
  Veneticii accepta ei insisi salariu de sclav, nu poate statul sa controleze fiecare angajare, in schimb sistemul e facut in asa fel ca fiecare isi cunostae drepturile, daca veneticii nu le cunosc… e vina lor si numai a lor.
  „puturosii astia de danezi” iti ofera posibilitatea sa muncesti in tara lor. cu atitúdinea asta ne apropiem de arabi si turci, care stau aici, sug sistemul dar il critica….
  din cate stiu nimeni nu e fortat sa vina aici, si nici tinut cu forta, fiecare e liber sa plece inapoi daca i se pare ca nu e tratat corect
  @uite ca
  Nu exista „salariu minim pe economie” fiecare munca are un salariu minim standard care se refera la plata pe ora. in felul asta se poate ca cineva poate sa lucreze numai 5-6 sau 3 ore pe zi daca vrea.

 3. @sami, uite ca statul feroez controleaza angajarile. Ca un simplu exemplu. Ce-i drept este mult mai usor decat in Danemarca. In Feroe au fost nespus de multe scandaluri mai ales din cauza tailandezilor pe care unii au incercat sa ii angajeze pe salarii de mizerie. Sau din cauza polonezilor care lucrau pe salarii mult mai mici pe Norønna, ferribotul care merge in Danemarca. Atat de serios a fost incat nici un angajator nu are voie sa angajeze pe cineva mai jos de un anumit minim pe care il hotarasc de obicei sindicatele, fara sa riste niste sanctiuni urate daca e prins. Bineinteles ca se mai gasesc unii care mai incalca, dar asta este exect precum spui tu: daca omul nu se informeaza si nu este intr-un sindicat, asta e alta poveste.

  Ca tin strainii sub salariile pe care un danez l-ar lua pentru aceeasi slujba si experienta de munca tine iarasi de noi, ca persoane. Am observat diferenta de mentalitate dintre mine si o colega de serviciu feroeza. Cand s-a angajat la firma la care am lucrat, a cerut de la obraz: telefon mobil, un anumit nivel de salarizare, un anumit birou. Eu am zis bogdaproste ca m-au angajat, avand in vedere ca feroeza o vorbeam dar nu perfect, iar daneza era in plop so plopu-n aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura