AcasăBisericaSlujiri arhierești în mijlocul românilor din Danemarca

Slujiri arhierești în mijlocul românilor din Danemarca

În perioada 20-25 mai 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat într-o vizită pastorală în comunitățile românești din Danemarca. Joi, de praznicul Înălțării Domnului, 21 mai 2015, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Sfânta Liturghie și la slujba de pomenire a eroilor neamului săvârșite în paraclisul Mănăstirii Ortodoxe Române „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț” din Ikast, Danemarca. Seara, Preasfințitul Macarie a slujit Taina Sfântului Maslu în parohia românească ocrotită de Sfinții Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriței și Ioan de la Râșca și Secu, Episcopii Romanului, din orașul danez Aalborg se arată într-o corespondență a www.episcopiascandinavia.se, preluată de Romanian Global News.

În aceeași zi, fiind sărbătoriți și Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, părintele episcop i-a felicitat pe toți cei care și-au aniversat onomastica, oferindu-le cărți de folos sufletesc.

După slujirile liturgice din orașele daneze Ikast și Aalborg, în după-amiaza zilei de 22 mai 2015, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu în cel mai nordic punct al Danemarcei, în orașul Skagen. Cei două sute de românii din acest oraș sunt păstoriți de preotul Gheorghe Bighiu din parohia românească din Aalborg. Majoritatea românilor din Skagen lucrează la fabricile de prelucrare a peștelui iar slujbele românești se oficiază în biserica pescarilor suedezi de pe țărmul unde se întâlnesc Marea Baltică și a Nordului. Acest oraș este cel mai atractiv obiectiv turistic din nordul Danemarcei. Pe plaja orașului Skagen, apele celor două mări provin din părți opuse, determinând o lungă linie. Cele două ape nu se pot amesteca, fiindcă au densități diferite, gradul diferit de salinitate împiedicându-le să se amestece una cu alta.

La Taina Sfântului Maslu săvârșită la Skagen, Părintele Episcop Macarie a împărtășit un bogat cuvânt de învățătură, întărindu-i pe credincioși în credința și identitatea lor strămoșească. La agapa creștină, a purtat un dialog duhovnicesc cu fiecare familie în parte, aducând alinare prin sfat și rugăciune.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/cultura–culte/17681-slujiri-arhiereti-in-mijlocul-romanilor-din-danemarca.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
eu