„Tricolorele” reacționează la anunţul că vom juca în Danemarca turneul preolimpic: „Vor să le batem iar acasă?”

0
759

România pierde organizarea turneului preolimpic din luna martie. Danemarca are mai mare influență la forul mondial.

În regulamentul de organizare al turneelor preolimpice se spune că „gazdele turneelor preolimpice vor fi stabilite de Consiliul IHF”. Nu sînt date însă criterii clare, de performanță.

E drept că pînă acum, echipele cel mai bine clasate la Mondiale au organizat aceste turnee. Așa s-a crezut și acum cînd, conform clasamentului final de la CM 2015, Olanda, România și Polonia ar fi trebuit să fie gazdele turneelor preolimpice.

700001-img-8787

Surse din cadrul FRH sugeraseră însă că IHF a stabilit deja țările gazdă, iar între acestea nu se află și România. Danemarca, țara gazdă a Mondialului din acest an, e preferata forului mondial, iar confirmarea a fost primită ieri de preşedintele FRH, Alexandru Dedu. Nordicii vor să se asigure că vor merge la Rio, în condițiile în care grupa de calificare e foarte grea, cu Muntenegru, Danemarca, România și Uruguay, doar două echipe obținînd biletele olimpice.

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/tricolorele-reactioneaza-la-anuntul-ca-vom-juca-in-danemarca-turneul-preolimpic-vor-sa-le-batem-iar-acasa-466302.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here