Tunelul care va lega Suedia de Danemarca ar putea fi construit de chinezi. Beijingul vrea să recreeze vechiul Drum al Mătăsii între Orient şi Europa

0
2137

Compania chineză de stat China Railway Group (CRG) pregăteşte o eventuală ofertă pentru construcţia unui tunel în valoare de 5,6 miliarde de dolari între Suedia şi Danemarca, au declarat vineri autorităţile municipale din oraşul suedez Helsingborg, transmite Reuters.

Proiectul tunelului cu o lungime de şase kilometri, cunoscut sub denumirea HH-tunnel, nu a primit încă aprobarea finală din partea autorităţilor din Suedia şi Danemarca, iar procedura de licitaţie nu se va derula în următorii ani.

Însă, potrivit autorităţilor suedeze, firma chineză CRG va da publicităţii săptămâna viitoare un raport cu privire la modul în care ar trebui să fie construit tunelul.

Compania suedeză de construcţii Skanska se numără printre firmele care sunt aşteptate să depună o ofertă pentru acest proiect.

Interesul CRG pentru acest proiect vine într-un moment în care Beijingul derulează un ambiţios program denumit „O centură, un drum”, destinată creării unui nou Drum al Mătăsii între China şi Europa via Orientul Mijlociu.

Tunelul HH, care ar urma să lege oraşul Helsingor din Daneamrca de oraşul Helsingborg din sudul Suediei, ar fi cel mai mare proiect derulată până acum de o companie chineză în ţările scandinave.

Reprezentanţii companiei China Railway Tunnel Group, o divizie a grupului China Railway Group (CRG), s-au întâlnit de trei ori în ultimele luni cu autorităţile din Helsingborg pentru a-şi exprima interesul faţă de proiectul tunelului HH.

mai mult la :   incont.stirileprotv.ro/international/tunelul-care-va-lega-suedia-de-danemarca-ar-putea-fi-construit-de-chinezi-beijingul-vrea-sa-recreeze-vechiul.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here