UEFA Womens EURO 2013 / Mare surpriza – Franta eliminata de Danemarca dupa executarea penaltiurilor

0
515

Pana acum turneul final al Campionatului european a avut o desfasurare oarecum lineara: rezultate asteptate, cu alte cuvinte nicio surpriza. Pana luni seara! Atunci echipa Danemarcei, calificata in sferturi in dauna Rusiei gratie sortilor, a furnizat surpriza editiei eliminand una dintre principalele favorite, Franta.

A fost un meci neasteptat ca desfasurare. Danezele au deschis scorul prin Rasmussen (28) la una dintre putinele actiuni ofensive ale scandinavelor, in rest joc aproape intr-un singur sens spre poarta aparata excelent de Petersen. Franta, o echipa solida, tehnica, cu un joc combinativ remarcabil a atacat aproape tot timpul, inclusiv in cele 30 de minute de prelungire dar ea a ratat enorm. Raportul suturilor 30-5 spune multe despre aceasta superioritate.

Dupa acest 1-1, stabilit prin penaltiul, acordat cu relativa usurinta de arbitra italiana Carina Vitulano, transformat de Necib (71), au urmat penaliturile de departajare. Surprinzator, frantuzoaicele au aratat nervi, Necib si Delannoy au ratat, si astfel Danemarca s-a calificat cu scorul general 5-3 (1-1, 4-2). In semifinale vom avea asadar un derbi scandinav…

Norvegia la randul ei a depasit destul de clar Spania cu 3-1 (2-0) prin golurile marcate de Gulbrandsen (24), Paredes (44, autogol),  Hegerberg (64), respectiv Hermoso (90).   Echipa invingatoare a aratat acelasi joc solid, bazat pe pregatirea fizica si forta corporala a jucatoarelor, fata de evolutiile precedente aratand o eficacitate in crestere. Meciul a fost arbitrat de Bibiana Steinhaus, singura din Europa care conduce meciuri in  Zweite Bundesliga.

 

UEFA Womens EURO 2013 / Mare surpriza – Franta eliminata de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here