AcasăCopenhagaUn nou partener pentru refacerea flotei. Ucraina va construi nave de luptă...

Un nou partener pentru refacerea flotei. Ucraina va construi nave de luptă și cu Danemarca

-

Potrivit informațiilor publicate pe 18 decembrie, pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Infrastructurii din Ucraina, la aceeași dată a fost semnat un memorandum cu Ministerul Apărării din Regatul Danemarcei privind cooperarea în dezvoltarea și consolidarea potențialului maritim al Ucrainei. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei oficiale efectuate în Ucraina de către ministrului danez al apărării, Trine Bramsen.

Principalul aspect cuprins în memorandum este proiectul de construcție a navelor de luptă multirol, a căror producție va fi localizată complet în Ucraina, în timp ce peste 50% din volumul comenzilor va reveni, de asemenea, întreprinderilor ucrainene.

„Ucraina are un mare potențial pentru dezvoltarea construcțiilor navale – inclusiv accesul la cele mai mari râuri navigabile din Europa de Est, o infrastructură portuară dezvoltată și, cel mai important, capacitatea disponibilă de construcție navale”, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Alexander Kubrakov.

“Viitoarele nave ucraineano-daneze vor fi construite la o uzină din Ucraina, folosind experiența avansată de proiectare a partenerilor noștri danezi, precum și echipamente de ultimă generație. Sper să dezvoltăm cooperarea noastră cu Regatul Danemarcei, în special în proiecte de înaltă tehnologie”, a mai precizat Kubrakov.

/www.defenseromania.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura