AcasăStiriVIDEO: Cum arată tunelul subacvatic de 5,5 miliarde de euro care creează...

VIDEO: Cum arată tunelul subacvatic de 5,5 miliarde de euro care creează tensiuni între Danemarca şi Germania

Danemarca intenţionează să construiască un tunel de 20 de kilometri pe sub Marea Baltică până în Germania, proiectul de infrastructură fiind cel mai amplu din Europa. Deşi danezii susţin iniţiativa, partea germană se arată tot mai retincentă în ceea ce priveşte tunelul subacvatic, care ar deveni cea mai lungă astfel de construcţie din lume, relatează Der Spiegel.

Tunelul ar lega insula daneză Lolland de Fehmern. În prezent singura conexiune între cele două este o linie de feribot. O călătorie cu maşina costă peste 66 de euro şi durează trei sferturi de oră. Când a apărut prima dată ideea construirii unei legături între cele două insule, inginerii au luat în considerare şi varianta unui pod, însă, din pricina traficului maritim intens, conceptul a fost abandonat.

Proiectul estimat la circa 5,5 miliarde de euro presupune scufundarea unor tuburi imense care să fie poziţionate pe fundul mării, după dragare. Tunelul maritim de 20 de kilometri ar urma să aibă o lăţime de 40 de metri şi o înălţime de 10 metri astfel încât, să poată găzdui o autostradă cu două benzi pe fiecare sens, precum şi o cale ferată. Toate elementele tunelului, majoritatea din ciment, ar urma să fie asamblate la suprafaţă şi scufundate apoi în mare.

http://www.gandul.info/international/video-cum-arata-tunelul-subacvatic-de-5-5-miliarde-de-euro-care-creeaza-tensiuni-intre-danemarca-si-germania-9112617

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! on O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad on Dansk kultur og skikke
Un smecher on Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel on Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... on Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai on Locuri de muncă în Danemarca
Guffy