VIDEO. Emisiunea care a şocat Danemarca. Ce li se face femeilor dezbrăcate, în faţa camerei

0
1845

Un program de televiziune din Danemarca, în care femeile se dezbracă, iar bărbaţii se uită la ele şi fac comentarii despre corpul lor, a fost aspru criticat.

O emisiune daneză, în care o femeie se dezbracă încet, într-o cameră, iar doi bărbaţi care stau pe canapea îi critică corpul, a fost catalogat drept sexist şi umilitor de către critici.

Ce se întâmplă în programul televizat? Femeia apare într-un halat de baie şi stă în faţa a doi bărbaţi, aşezaţi pe o canapea. Femeia începe apoi să se dezbrace, în vreme ce gazda emisiunii, Thomas Blachman şi un invitat încep să îşi dea cu părerea despre corpul ei.

Blachman, care este printre altele şi în juriul emisiunii X-Factor, Danemarca, s-a apărat de criticile venite, insistând că le face femeilor un favor, în condiţiile în care „trupul femeii are nevoie de aprecierile bărbatului”.

Majoritatea covârşitoare a comentatorilor au criticat însă aspru emisiunea. „Arată ca un clup de striptease claustrofobic care are doar scopul de a întări conceptul dominaţiei masculine”, a declarat un critic, Knud Romer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here