VIDEO INTERVIU Ambasadorul Søren Jensen: În Danemarca, orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică / Bruxelles-ul nu poate fi niciodată un inamic al României

0
1792

„Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici.”, spune Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la Bucuresti care mai crede ca Bruxellex-ul ar putea fi doar dusmanul câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor, dar în niciun caz al românilor. Ce crede Søren Jensen despre Brexit, Trump, dar si de ce danezii se considera cei mai fericiti oameni, in interviul de mai jos acordat HotNews:

Ambasadorul Søren Jensen: În Danemarca, orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică / Bruxelles-ul nu poate fi niciodată un inamic al României / De ce danezii se consideră cei mai fericiți oameni

Cum ar suna amnistierea faptelor de corupție în Danemarca?

Søren Jensen: Nu cred că ar fi cazul vreodată în Danemarca. Am mai spus-o: avem legi în Danemarca, dar ce e mai important este că politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici. Sunt surprins, la cazurile pe care le aveți, că presa nu este mai activă în a investiga unele dintre subiecte, atunci când vine vorba de corupție în rândul politicienilor de rang înalt.

Trebuie să vă dați seama, în primul rând, că Bruxelles-ul nu poate niciodată să vă fie inamic. Când te alături Uniunii Europene, te alături unui club care are reguli și valori, trebuie să joci după aceleași reguli, iar instituțiile asta fac – se asigură că jucăm cu toții după aceleași reguli. Sistemul de justiție trebuie să fie independent, nu putem avea control politic asupra sa. Acesta este conflictul pe care îl avem cu alte țări membre UE acum, din păcate, este ceva ce sperăm să nu avem și cu România. Dar nu am face-o pentru că am fi un inamic al României, cu siguranță nu al poporului Român. Am putea fi inamicii câtorva persoane care ar beneficia în urma schimbării regulilor, dar în niciun caz ai românilor.

sursa : HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here