Viorel Ardeleanu, propus ambasador in Danemarca, este audiat marti in comisiile parlamentare

0
869


Comisiile reunite pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor audiaza, marti, persoanele propuse spre acreditare de catre MAE in calitate de ambasadori extraordinari si plenipotentiari ai Romaniei, potrivit Agerpres. Printre cei audiat se numara si Viorel Ardeleanu, propus pentru postul de ambasador al Romaniei in Danemarca, tara care exercita presedintia semestriala a UE si unde Romania nu are ambasador din vara anului trecut, scrie Mediafax.

La finalul audierilor (ora 15:00) vor fi facute declaratii de presa la Camera Deputatilor.

La inceputul lunii ianuarie, Matei Viorel Ardeleanu, coordonator national al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, a fost propus pentru functia de ambasador al Romaniei in Danemarca si Islanda, au declarat surse pentru Mediafax. Informatia a fost confirmata ulterior, intr-un discurs, de ministrul Teodor Baconschi.

Danemarca asigura, in primele sase luni ale acestui an, presedintia semestriala a UE, iar Romania nu mai are ambasador la Copenhaga de la mijlocul anului 2011 cand Victor Micula a fost rechemat de la post si numit ambasador in Ungaria.

 

Viorel Ardeleanu, propus ambasador in Danemarca, este audiat marti in comisiile parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here