Vox populi de la Aeroportul Internațional Chișinău: „Plec spre Copenhaga, unde îmi fac studiile”

0
1764

Vox populi de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Organizația Internațională a Muncii constata recent că dacă tendințele de îmbătrânire demografică se vor menține, iar cetățenii moldoveni vor pleca în continuare din țară, populația Republicii Moldova se va reduce până la 2,3 milioane de oameni către anul 2035. Ce i-ar motiva pe moldoveni să nu-și părăsească țara? O întrebare la care a căutat răspuns stagiara Europei Libere stând de vorbă cu mai mulți oameni la Aeroportul Internațional Chișinău.

Maria, 20 ani, Danemarca: „Plec spre Copenhaga, unde îmi fac studiile. Am ales să fac studiile în străinătate datorită sistemului educațional mai atractiv, pentru că este îmbinată teoria cu practica”.

Radio Europa Liberă: Credeți că după finalizarea studiilor în Danemarca ați reveni în Republica Moldova?

„Da, de ce nu, de fapt aș primi o plăcere ca tot ce am învățaț să pun în practică aici, prin asta să schimb un pic mentalitatea oamenilor, să schimb modul lor de a gândi. Iar tinerilor înainte de a face alegerea între a pleca sau rămâne, le-aș sugera să se gândească foarte bine, să cântărească atât avantajele, cât și dezavantajele de a rămâne sau de a pleca, să facă așa cum simt ei cu sufletul, iar dacă pleacă, să se gândească la o posibilitate de a reveni acasă”.

mai mult la :  moldova.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here