Nu-i de porc, dar e porc: combinatul Premium Porc şi-a deschis ieri porţile pentru a arăta cum sunt gestionate dejecţiile produse de cei 35.000 de porci.Acestea sunt împrăştiate pe nu mai puţin de 10.000 de hectare ca fertilizator organic.Deşi au spus că fac eforturi mari, reprezentanţii societăţii au spus că mirosuri vor mai fi şi nu au putut da nici o asigurare că în viitorul apropiat se va diminua poluarea.Kim Ostergaard, director pentru producţia de porci, spune că şi în Danemarca miroase a porc.Concluzia este că mirosurile pleacă de la o proastă gestionare a dejecţiilor
Danezii de la Premium Porc şi Consinterfin au realizat o acţiune de transparentizare a activităţii firmei în privinţa gestionării deşeurilor, pentru a arăta că fac tot ceea ce ţine de ei pentru a diminua mirosurile de la ferma pe care o deţin la Slobozia Ciorăşti. Aceştia nu au reuşit însă să convingă presa şi reprezentanţii Prefecturii, pentru că nu au spus decat că au realizat investiţii, dar nu şi care sunt rezultatele concrete. Dejecţiile de la cei peste 34.000 de porci sunt împrăştiate ca fertilizator pe nu mai puţin de 10.000 de hectare. Cum municipiul Focşani a rămas cu doar 73.111 persoane, potrivit datelor de la ultimul recensămant al populaţiei, în oraş avem un porc la două persoane, aşa că nu este de mirare că mirosul este atat de persistent.
Premium Porc, societatea acuzată de mulţi dintre focşăneni că se află la originea mirosurilor care au mutat nasurile oamenilor în această vară, şi-a deschis ieri porţile pentru reprezentanţii Prefecturii, instituţiilor de protecţie a mediului, dar şi pentru presă. Cu această ocazie, prefectul Cătălin Kanty Popescu, subprefectul Cristi Misăilă, Paul Giurcă, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Aurel Cristian, şeful Gărzii de Mediu au venit să vadă pe viu cum arată combinatul care împrăştie mirosuri “porceşti”. Evenimentul a făcut parte dintr-o acţiune de transparentizare a activităţii firme cu acţionariat danez, pentru a arăta vrancenilor că se fac eforturi pentru a diminua poluarea. Kim Ostergaard, director general pentru producţia de porci, a explicat că la Premium Porc sunt crescuţi nu mai puţin de 30.000 de porci, din care 2.700 de scroafe în stoc. Cei de la Mediu spuneau însă că numărul era de 34.000 la finalul lunii august. “În ultimii doi ani am făcut tot ceea ce este posibil pentru a diminua impactul asupra localităţilor învecinate”, a spus Kim Ostergaard. Nici acesta, nici ceilalţi oficiali din conducerea Premium Porc nu a putut să dea asigurări că se vor diminua mirosurile care inundă Focşaniul în fiecare an, ba chiar au spus că sunt şi alţi agenţi economici, “fără să arate cu degetul”, care sunt vinovaţi, aluzie la fermele de creştere a păsărilor.
43.000 mc de dejecţii de pe urma porcilor
Danezii de la Premium Porc spun că şi în Danemarca pute
Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
vinovati sunt porcii ..danezi si scoafele care iau fatat mniezeii sh’grijania mamii lor di animalii