AcasăDanemarcaNarcis George Matache, românul care candideaza la alegerile locale din Danemarca din...

Narcis George Matache, românul care candideaza la alegerile locale din Danemarca din 16 Noiembrie

-

Românul Narcis George Matache candidează la alegerile pentru consiliul regional al Iutlandei de Nord (regionalrådsvalg) care au loc pe 16 noiembrie, în aceeași zi cu voturile regionale și municipale din întreaga țară.

Toți cetățenii UE, inclusiv cei care locuiesc într-o altă țară a UE, sunt eligibili să voteze la alegerile regionale, precum și la alegerile municipale și pentru cele ale Parlamentului UE.

Cetățenii UE din Danemarca cărora le-a fost atribuit un număr de identificare personală danez (CPR) vor primi buletine de vot prin poștă înainte de alegeri și pot, în multe părți ale țării, inclusiv în Iutlanda de Nord, să voteze deja la biblioteca locala prin prezentarea cardului galben al  asigurării de sănătate de stat din Danemarca.

„Dar mulți cetățeni ai UE din Danemarca nu sunt conștienți de vocea lor democrată în această țară” spune Narcis George Matache.

„Utilizarea drepturilor politice de către cetățenii europeni care nu sunt cetateni danezi este în mare măsură absentă”, spune dl. Matache, care locuiește în Danemarca de opt ani și candidează pentru Partidul Social Democrat.

„Am ajuns la Aalborg în august 2009 dintr-un mic sat din Moldova româneasca pentru a studia Marketing Management la Colegiul Universitar din Danemarca de Nord. Am fost printre primii 300 de studenți internaționali din oraș…” a spus Matache pentru ziarul danez „The Local” care este publicat în  limba engleza.


Matache is running for election to North Jutland’s regional council in elections (regionsrådsvalg) which take place on November 21st, the same day as regional and municipal votes across the country.

All EU citizens, including those who reside in an EU country other than that of their own citizenship, are eligible to vote in regional elections, as well as both municipal and EU parliament elections.

/www.thelocal.dk/20171013/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Prosumatorii din România decontează în 24 de luni energia produsă, în...

Danemarca, stat în care energia din surse regenerabile are o pondere de peste 60% din producția totală, decontează lunar facturile prosumatorilor. Mai ales că...