AcasăPrima paginaVanatoarea de romani continua in Danemarca. 5 romani nevinovati, distribuiau ziare, retinuti...

Vanatoarea de romani continua in Danemarca. 5 romani nevinovati, distribuiau ziare, retinuti si apoi eliberati la Ølstykke

Nu conteaza daca muncesti din greu in Danemarca. Esti roman, esti suspect ! La zdup cu tine !!


Avisbude eller tyve?

Rumænske avisbude mistænkeligjorte

Det store fokus i medierne på de udenlandske tyvebander og tricktyve, har tilsyneladende gjort folk mere opmærksomme på mulige mistænkelige typer.

I hvert fald blev fem rumænske avisbude mandag anmeldt til politiet. Anmelderen havde set de fem rumænere køre rundt i området omkring Niels Olsens Vej i Ølstykke i en rød kassevogn og tilsyneladende fundet deres opførsel mistænkelig. Men da en patruljevogn kørte ud til området og fik fat i de fem rumænere, viste det sig, at de blot delte aviser ud i området, og at tre af dem faktisk selv bor i Ølstykke.

….http://egedal.lokalavisen.dk/avisbude-eller-tyve-/20120221/artikler/702239993/1210


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

15 COMENTARII

  1. stimata redactie stimati cititori …si eu lucrez la avis bud dar am 3 legitimatii de serviciu +actele la mine niciodata nu ma oprit politia de aprope 2 ani si 3 luni de cand lucrez ..aa odata ca am trecut pe rosu in rest sa fim seriosi …da poate acolo jos este vanatioarea asta la noi nu am auzit de asa ceva eu am vandut la politai care lucreaza in aalborg obiecte de colectie ww2 …problemele sint jos sus aici mai subtireanu e frig munvca YOK etc IMI PARE RAU SA AUD ASEMENEA HARTUIELI

  2. Se pare ca tot nordul e suparat rau pe Romani.Chestia cu furaciunile si criminalitatea romaneasca in Dk,este o vrajeala.Nu ca nu ar fi adevarat dar e ceva insignifiant daca se calculeaza in procente. Majoritatea romanilor muncesc cinstit.Problema e alta.Danezii vor o bucata mare din tortul numit Romania,avantaje,standuri,mai mult export,influenta etc.La fel cum olandezii motiveaza refuzul primirii romaniei in spatiul Schengen pe motiv de coruptie.Realitatea e ca doresc o bucata din portul Constanta,influenta,etc.Daca Romania intra in Schengen se schimba multe.Cum nordicii nu prea sunt bagati in seama de Europa,isi varsa frustrarile pe cei cativa romani care traiesc in Dk,din care max 2% comit infractiuni,daca nu cumva nici macar nu locuiesc in Dk.Oricum aceasta vanatoare de vrajitoare devine periculoasa.Tot estul e suparat pe nordici si s-ar putea ca cei 100 de milioane ce traiesc in est sa boicoteze nu doar Olanda ci si Dk.Majoritatea firmelor daneze ,olandeze,care au afaceri in Ro,fac evaziune fiscala si sunt tare bucuroase de faptul ca e mare coruptie in Ro.Dar cand ei fura cu sutele de milioane de euro,asta se nu numeste business.

  3. D-le Leo,

    Stiti ca noul comisar EU pentru agricultura , romanul Dacian Ciolos, nu a mai acceptat fondurile cerute de DK pentru sprijinul agriculturii daneze.

    Inainte aceste fonduri erau acceptate imediat, poate si datorita faptului ca acelasi post era ocupat de daneza Mariann Fischer Boel..

    Stiti cate miliarde au pierdut danezii din cauza romanului ?

    Ai dvs.,

    redactia

    ps. si tot din aceeasi cauza majoritatea fermierilor danezi sint falimentari iar agricultura daneza, mareata agricultura , e in colaps…
    (sint pline ziarele daneze de stiri sumbre)
    Au trecut vremurile cand ne invatau danezii cum cade duda din pom…

  4. @leo, si chiar vrei sa sa spui ca nu exista coruptie in Romania? Cand de la asistenta la functionarul de la primarie nu se rezolva nimic daca nu ai pliculetul pregatit. Daca am intra in Schengen, s-ar deschide granitele, are idee cineva ce ar insemana treaba asta?

    Nu numai nordicii au ce au cu noi si alte nationalitati din SE Europei (contrar impresiei nu suntem singurii de care se plang) ar trebui sa vezi ce e in UK, acolo atmosfera e si mai nasoala si mai e si intretinuta de tabloide care arata cu destu’ cu orice ocazie…

    Ma amuza teoria asta a conspiratiei. Mai ales cu Romania, posibilul „pericol” economic ….

  5. Mai oameni buni si draga redactie.
    Eu nu neg coruptia din Ro,am trait acolo 27 de ani si eram satul de ea si pe timpul comunistilor.Oriunde mergeai trebuia sa dai o …mica atentie.A fost si unul din motivele care m-au determinat sa plec acum 22 de ani.
    Dar ceea ce incercam sa spun este ca motivul adevarat al vanatorii de vrajitoare nu este infractionalittea romanilor.Astea sunt doar sicane.” Bate saua sa priceapa calul” si danezii sunt maestri la asta.Deci exista infractionalitate,criminalitate si nu pot sa-i condamn pe danezii ca sunt suparati.Totusi ,asa cum am mai spus,marea majoritate a romanilor,muncesc cinstit,mult si de multe ori pe bani mult mai putini decat ar trebuii.Altii ,de care nici nu auzim,iau tzepe imperiale si abea reusesc sa ajunga acasa.De ce trebuie sa suferim toti pentru acei cativa infractori?Pentru ca politia daneza nu e in stare sa isi faca treaba? Sau pentru ca legile lor sunt permisive?Pentru ca avem un guvern,roman, care nu e in stare sa duca o politica europeana?Suntem oameni de rand care dorim sa ne traim viata normal,indiferent unde in lumea asta si nu vad a fi normal sa ajungem sa ne ascundem radacinile,sa negam ca suntem romani,de teama ca nu am mai fi acceptati.Am cunoscut romani care afirma ca ei nu spun ca vin din Ro.Nici macar nu vorbesc romaneste pe strada.
    Deci parerea mea este ca infractorii si criminali trebuie judecati si bagati acolo unde le este locul,sau expulzati dar cei ce muncesc cinstit sa fie tratati cinstit.Ori eu nu ma simt tratat corect cand zilnic vad in ziare ca sunt numit,hot,criminal etc. Ati vazut ce fata fac danezii cand le spuneti ca veniti din Ro?Asa-i ca fata aia spune tot?
    Stiu ca si in alte tari situatiea e similara sau mai rea,ex Olanda.Dar in toata istoria romaniei,noi nu am plecat sa cerem nimic de la nimeni,in schimb nu stiu vreun popor sa nu fi venit sa ceara ceva de la noi.Ne-am nascut pe un teritotoriu plin de munti,lacuri,rauri cu un subsol bogat in petrol,aur,etc.Daca maine „s-ar inchide Romania” oamenii ar putea traii acolo fara ajutor din afara,ar avea tot ceea ce este necesar.Chestia e ca nu ne-a lasat nimeni niciodata sa traim linistiti.De 2000 de ani toti vin sa ceara .Acum cand totul e distrus si furat ,cand romanul e nevoit sa ajunga sclav la straini,e denigrat si aratat cu degetul.
    Apropos de ceea ce scrie redactia,nu stiam chestia cu fondurile europene dar intuiam de mult ca ceva nu e in regula,avand in vedere atata ura impotriva romanilor.
    Oricum,tot respectul pentru redactie si cand mai aveti astfel de informatii ar fi bine sa le postati,poate intelegem mai bine mecanismele prin care danezii bat apropouri.Adevarul elibereaza intotdeauna.

  6. @leo. O sa dezvolt putin subiectul „daca se inchide Romania”…daca se inchide Romania e noapte buna. Cu tot cu resurse si relief. Tocmai ca la ce bogatii avem de la natura, ar fi trebuit sa fim printre fruntasii europei. Economia e la pamant, fara imprumuturi era dezastru in tara. M intreb ce economie ar fi avut Dk daca avea resursele si potentialul turistic al Romaniei? Asta daca nu „dona” vreun ministru beat tot petrolul la bulgari:)).

  7. otto. tu zici ca economia e la pamant. Exista o mare diferenta intre Romania si Danemarca. Danemarca a avut, pe langa mentalitate, timp sa se dezvolte normal. Romania, in schimb, a avut timp de aproape 50 de ani o economie fortata, supradimensionata, care a utilizat fara cap si in mod haotic resursele, fie ele umane sau materiale. Normal ca acum platim pentru excesele de atunci. Nu contest insa ca se puteau face mai multe in tmpul care a trecut de la revolutie incoace, alte tari foste comuniste au reusit sa isi revina. Altele, ca Ungaria de exemplu, sunt in pragul colapsului.

    Comparatia cu Danemarca nu isi are rostul.

  8. Toata lumea spune ca economia comunista era nasoala, nu functiona. Eu nu inteleg o chestie. In timp ce Ceausescu dadea datoriile tarii (la revolutie nu aveam nici o datoriie), mai si construia sosele, fabrici, uzine, canale, ecluze cartiere noi in FIECARE oras al tarii. Mai spune lumea „Da, dar era pe spatele poporului”, acum pe spatele cui este? Al parlamentarilor???
    Nu s-a facut nimic in tara, dar datoriile sunt cele mai mari din isoria Romaniei.
    Daca acea economie era ata de nasoala, cum ma-sa de a construit atata si a mai dat si datoriile?
    Poate cineva sa imi explice asta?

  9. Guffy, here we go again. Eu am impresia ca esti cu mult mai tanar ca mine, dupa modul in care gandesti, nu cred ca ai trait prea mult in vremurile alea. Zici ca Ceausescu a platit datoria externa, dar ai macar IDEE cum traiam inainte sa vina revolutia? Pot sa iti descriu cu lux de amanunte, aveam 20 ani in 1989 si mi-aduc si acum aminte iernile in care invatam la lampa cu gaz cu manusile in maini si in care ma duceam la culcare imbracata ca si cum trebuia sa plec afara. Sau de lipsa de … orice.

    Hai sa te intreb o chestie. Ai lucrat vreodata intr-o uzina? Ca tot le dai cu „construitul”. Pe langa conditiile absolut mizerabile (mi-aduc aminte cat ne injurau muncitorii pentru ca aveam o un mic birou si nu inghetam de frig cu ei in hala), programul incepea la 7 dimineata sí se termina la 3, timp in care o gramada stateau d e g e a b a. Uzinele alea supradimensionate construite pe vremea lui Ceausescu care au dezdracinat sute mii de tarani nu aveau cum sa functioneze vreodata in mod productiv. Nu erau efective, consumau energie in prostie, iar produselor nu aveau niciun succes pe piata internationala. Mi-aduc aminte de sapele de foraj facute la Uzina 1 Mai la Ploiesti care nu erau vandute decat pe la rusi pentru ca se rupeau in 3 zile, pe cand cele produse prin vest de Europa aveau o durata de viata de minim 2 saptamani. Ca fapt divers. Asta insa era ingropat sub o propaganda atroce, care vad ca inca mai functioneaza dupa aproape 25 de ani.

    Stiu ca pentru cei tineri trecutul e poleit cu aur, dar nu e chiar asa. Iar cei ce nu l-au trait sunt nostalgici dupa o viata pe care nu as dori-o nici celor mai rai dusmani ai mei.

  10. @kanin…dar departe gandul sa fac comparatie…doar trageam concluzia ca romania nu isi exploateaza potentialul la maxim. Si ca granite inchise ar insemna dezastru pt romani.

  11. @otto, probabil ca ai dreptate, nu contest. Se putea face mai mult, aici sunt perfect de acord. Parerea mea este ca romanii au avut intotdeauna o mentalitate care i-a tras in jos, iar mentalitatea asta s-a depreciat considerabil in vremurile comuniste. Asta e si motivul pentru care nimanui nu ii mai convine sa munceasca, toti vor bani multi, in timp scurt si fara efort prea mare. Indiferent de scoala sau de calificari. Ca sa reconstruiesti o economie distrusa in atatia ani de zile trebuie sa iti rupi spatele muncind, asta nu vor multi sa inteleaga.

  12. @kanin
    daca aveai 20 de ani in ’89 cum puteai avea un birou in care sa te incalzesti? Asta doar daca ai inceput facultatea la 15-16 ani.
    Daca muncitorii stateau degeaba, cum ma-sa se faceau bani in economia aia? Au fost multe miliarde de dolari produsi si dati pt a termina datoriile externe.
    Intrebarea mea era, cum de s-au dat datoriile daca acea economie nu era buna? Nu am vreo inclinatie sa-i slavesc pe comunisti, dar datoriile alea mari nu s-au dat din faptul ca nu avea caldura populatia. Iar constructiile alea chiar asa fara rost, au costat bani, au FOST CONSTRUITE. Astia de acum, fac si datorii si nici nu pot construi nimic.

    P.S. Combinatul de la Galati, cel de care se zicea ca nu e eficient si mananca prea multa energie, a fost vandut unui indian cu 500 milioane $, foarte putin. Stii care a fost profitul lui pe primul an de la preluare? 500 mil $. Cum de ala a putut? Cate afaceri in lumea asta se amortizeaza intr-un an? De ce romanii nu l-au putut eficientiza? Ei pot doar sa critice nu sa eficientizeze.

  13. guffy, unde am scris eu ca lucram in ’89 intr-o uzina? Zic sa mai citesti odata cu atentie, am spus numai ca aveam 20 de ani si imi aduc foarte bine aminte cum se traia inainte.

    Dap, datoriile alea nu s-au platit „numai” pe caldura populatiei, desi daca nu incalzesti milioane de case timp de 4 luni nu numai ca faci o economie masiva la gaze si carbune, dar mai si strangi o suma frumusica. Si asta nu timp de un an, ci timp de 10. Mai adauga si curentul electric pe care il taiau cu orele si care mai oferea o economie la niste resurse materiale ce nu se mai utilizau. S-au platit pentru ca se exporta tot, nu se gasea NIMIC in magazine. Nu am sa uit cate zile oi avea cozile la -25C, de la 2 noaptea pentru un pachet de unt sau 100g de cascaval! Sau Targul de Expozitii de la Bucuresti unde era o vitrina cu pantofii pe care mandra Romanie ii exporta. Nu aveai voie sa te aproprii de ea mai putin de 1m si jumatate si erau expusi doar … pantofii pentru piciorul stang 😐 Vitrinele pline de mancare la care ne uitam hamesiti si ne intrebam cum ar fi sa putem macar gusta din chestiile acelea. Par triviale chestiile astea, dar adunate, puse cap la cap, astea au platit datoriile externe. Nu „productia” care se vindea doar in tarile CAER si nu in SUA sau UK.

    Sa stii ca jumatate din muncitorii din sectie chiar nu faceau nimic. Mi-aduc aminte ca dupa ora 2 nici nu mai aveam curajul sa calc prin scularie, atat de beti erau.

    Poate ar trebui sa ti-l prezint pe tata sa iti povesteasca el cam cum se „facea” agricultura in anii aceia. Poate ca daca nu ma crezi pe mine, crezi un om care are mult mai multa experienta de viata si care a trecut prin ce-a fost mai rau din acele vremuri … de aur.

    In fine nu mai are rost, tu oricum esti Gica Contra si daca am invatat ceva, este ca nu are rost sa ma „cert” cu tine.

  14. Nu ma pot pronunta in leg. cu comunismul deoarece nu-mi aduc aminte acele vremuri fiind prea mic. Dar mi se pare aiurea ca noi importam gazeele naturale de ex de la rusi, in timp ce noi avem propriile resurse. Apa, curent, caldura…se ia si acuma, cand ti-e lumea mai draga, nu cu orele si nu sistematic, dar oricum e rusinos. Eu am trait in zona de munte, iar apa era una dintre cele mai scumpe din tara, sa nu mai zic ca la fiecare ploaie se lua, pt ca nu aveau filtre eficiente. Tot ce trebuia sa faca era sa capteze apa montana sa o filtreze si sa o distribuie, dc asa scumpa?:)

  15. @otto, pai tocmai asta-i, ca nu avem resurse de gaze destule. Au descoperit o punga de gaze in Marea Neagra de putin timp, punga a carei exploatare va acoperi consumul Romaniei pe 3-6 ani. Foarte putin.

    Rezervele de petrol sunt si ele cam pe terminate, noroc cu Marea Neagra, pentru ca se pare ca de acolo ne vine salvarea, rezervoarele de petrol terestre au fost exploatate prea fara cap in trecut. Uite, ca tot zicea guffy de „constructii”. Rafinaria de la Pitesti a fost construita absolut din megalomanie. La vremea cand a fost ridicata avea capacitatea de prelucrare cat intreaga productie de petrol a Romaniei. Bineinteles ca nu a functionat niciodata la capacitatea maxima, nici macar in vremurile „glorioase”.

    Cat despre apa, acolo ai iarasi dreptate. Dar asta mi-aduce aminte ca in satul nasei mele (sat de campie de altfel) nu aveau apa curenta, toata apa era scoasa din fantani, fantani care erau la peste 30m adancime. Asta este un handicap pe care multe parti din tara o au si se datoreaza in special conditiilor de relief. Nu contest ca ar putea sa se investeasca mai mult, dar aici cred ca depinde si de administratia locala si de oamenii pe care ii alegem…

    @guffy, chiar, am si eu o curiozitate. de ce ti se pare tie ca economia e „la pamant”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura