AcasăDanemarcaA început noul an scolar în Danemarca si Suedia. Cum procedeaza scandinavii

A început noul an scolar în Danemarca si Suedia. Cum procedeaza scandinavii

-

Danemarca fost prima tara occidentala care si-a redeschis scolile in 15 aprilie, dupa o luna in care acestea au fost inchise. Cu aprobarea parlamentului, guvernul central a decis redeschiderea scolilor, invocand dreptul copiilor la educatie ca motiv al deciziei lor.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani s-au intors la scoala, au fost repartizati in „micro-grupuri” de doisprezece elevi. Aceste grupuri – cunoscute si sub denumirea de „bule de protectie” – ajung la scoala la ore esalonate, mananca separat si au propriile zone la locul de joaca. Toti elevii trebuie sa se spele pe maini la fiecare doua ore, dar nu trebuie sa poarte masti. Bancile sunt asezate la doi metri una de alta, toate materialele educationale trebuie curatate de doua ori pe zi, iar atunci cand este posibil, orele se tin afara. Parintii nu au voie pe proprietatea scolii, potrivit time.com.

Pana luni, 17 august, in Danemarca au fost inregistrate 15.740 de cazuri de coronavirus, dintre care 13.417 s-au vindecat, iar 621 de persoane au decedat.

Suedia. Scolile nu s-au inchis niciodata in Suedia si nici nu s-au schimbat in mod substantial regulile. S-a vorbit despre faptul ca acest lucru creeaza o oportunitate de a colecta date despre modul in care virusul COVID-19 s-ar putea raspandi in scoli in astfel de circumstante -, dar in realitate aceste date nu au fost niciodata colectate.

Anders Tegnell, cel mai important virusolog al Suediei, sustine ca decizia de a mentine deschise scolile suedeze si centrele de zi nu a avut prea multe influente asupra ratelor de infectie. El a mai avertizat ca deschiderea scolilor doar pentru a le inchide din nou, din cauza reaparitiei infectiilor ar fi „dezastruoasa” pentru increderea in autoritatile publice, potrivit fortune.com. Scolile se vor redeschide pe 30 august.

Pana luni, 17 august, in Suedia au fost inregistrate 85.045 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.787 de persoane au decedat.

mai mult la  /ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read