AcasăDanemarcaAventura unui român ajuns director în Danemarca. Imediat ce s-a mutat acolo,...

Aventura unui român ajuns director în Danemarca. Imediat ce s-a mutat acolo, patronul l-a întrebat cât sunt salariile în România și a rămas perplex: „Sunteți eroi”

-

foto : Mario Nicolae | Libertatea

Mario Nicolae, 37 de ani, este angajat ca director sportiv la Vejle BK, liderul diviziei secunde daneze, și a povestit pentru Libertatea cum decurg cariera și existența lui printre străini, cum s-a adaptat la hygge-ul local și de ce a învățat să zâmbească mai mult.

Conform Institutului danez de statistică, la 1 aprilie 2022, 39.766 de persoane cu cetățenie română aveau rezidența în Danemarca. Potrivit datelor de pe mae.ro, la aceeași dată, 35.397 de migranți originari din România și 5.433 de descendenți ai acestora, însumând 40.830 de persoane figurau în statisticile publicate în țara de reședință. Diferența de 1.064 de persoane este dată de persoane originare din România care, ulterior venirii în țara scandinavă, au obținut cetățenia daneză. Cel mai tânăr director sportiv din Danemarca În Vejle, un orășel de 100.000 de suflete, trăiește și lucrează de un an Mario Nicolae. Bărbatul de 37 de ani este director sportiv la formația locală de fotbal, Vejle BK, una de tradiție din sportul danez.

Citeşte întreaga ştire: Aventura unui român ajuns director în Danemarca. Imediat ce s-a mutat acolo, patronul l-a întrebat cât sunt salariile în România și a rămas perplex: „Sunteți eroi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read