AcasăCopenhaga„Coronapas” sau amendă. Danemarca, prima țară UE care introduce pașaportul COVID pentru...

„Coronapas” sau amendă. Danemarca, prima țară UE care introduce pașaportul COVID pentru a redeschide economia

Pașaportul corona sau „coronapas” este disponibil prin intermediul unei aplicații securizate – sau în format fizic – pentru oamenii care au fost vaccinați, au un test negativ în ultimele 72 de ore sau au fost bolnavi în ultimele 2-12 săptămâni. Testele pot fi atât PCR, cât și antigen.

-

Pașaportul corona, digital sau fizic, este eliberat celor care și-au făcut vaccinul, care s-au vindecat recent de COVID sau care au un test negativ. Înarmați cu acest document, danezii vor avea acces la frizer, și în curând, la restaurante, muzee, cinematografe. O amendă mare îi paște pe cei care încalcă regulile, scriu publicația de limbă engleză Thelocal.dk și Euronews.

Danemarca și-a lansat marți un certificat care va permite în cele din urmă afacerilor neesențiale să se redeschidă pentru clienți, după luni bune de lockdown. Este prima țară UE care face acest pas.

Danemarca poate efectua până la 400.000 de teste pe zi (PCR și antigen) la o populație de 5,8 milioane de locuitori, una dintre cele mai mari rate de testare din lume. Oficialii intenționează să crească această capacitate la 700.000 de teste pe zi.

Citeşte întreaga ştire: „Coronapas” sau amendă. Danemarca, prima țară UE care introduce pașaportul COVID pentru a redeschide economia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read