AcasăCopenhagaDanemarca, implicată într-un scandal de spionaj. Fost ministru al apărării, pus sub...

Danemarca, implicată într-un scandal de spionaj. Fost ministru al apărării, pus sub acuzare

-

Claus Hjort Frederiksen, ministru al apărării în Danemarca între 2016 și 2019, a a fost pus sub acuzare pentru trădare și riscă până la 12 ani de închisoare, relatează Financial Times, citat de Hotnews.

Punerea sa sub acuzare face parte din ancheta privind spionarea unor înalți oficiali europeni, inclusiv a fostului cancelar german Angela Merkel. Postul danez de televiziune Danmarks Radio (DR) a dezvăluit că Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) s-a conectat la cablurile de telecomunicaţii daneze pentru a spiona responsabili de prim-plan şi oficiali cu rang înalt din Germania, Suedia, Norvegia şi Franţa. „M-am exprimat, ca membru al parlamentului, într-un caz politic și nu am nimic suplimentar de adăugat în prezent. Dar nici nu mi-aș putea imagina vreodată să fac ceva care să dăuneze Danemarcei sau intereselor Danemarcei”, a declarat Frederiksen în comunicatul remis presei în care a anunțat că e cercetat penal.

Citeşte întreaga ştire: Danemarca, implicată într-un scandal de spionaj. Fost ministru al apărării, pus sub acuzare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Aeroportul Billund a anunțat deschiderea cinci rute noi de către trei...

Al doilea cel mai aglomerat aeroport din Danemarca a anunțat deschiderea cinci rute noi de către trei companii aeriene diferite pentru vara anului 2021 Aeroportul...