AcasăCopenhagaDanemarca ''împrumută'' Germania cu 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Danemarca ”împrumută” Germania cu 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca

-

Danemarca a anunţat marţi că va „împrumuta” 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca landului german vecin Schleswig-Holstein, după ce l-a retras din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare, notează AFP, citat de Agerpres.

„În urma unei cereri din partea ministrului-preşedinte al landului Schleswig-Holstein, guvernul a decis să pună la dispoziţia regiunilor frontaliere 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca”, a declarat Ministerul danez de Externe într-un comunicat.”Dozele de vaccin vor fi returnate conform unui termen stabilit de comun acord”, a adăugat el.

Danemarca a fost prima ţară europeană care a anunţat săptămâna trecută abandonarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, justificând această opţiune radicală prin efectele secundare „rare”, dar „grave”, în pofida undei verzi din partea autorităţii de reglementare europene şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru utilizarea lui.

mai mult la    /www.bursa.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Cele mai sigure orașe din lume: Copenhaga ocupă prima poziție după...

O capitală europeană a fost desemnată drept cel mai sigur oraș din lume potrivit unui amplu studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) și...