Doi români sunt în arest preventiv, în Danemarca, pentru un furt comis în Espe, în sud-vestul insulei Fyn. Inițial, șapte români au fost arestați, dar nu au existat decât dovezi pentru reținerea a doi dintre ei. Aceștia sunt acuzați că au golit garajul casei unde locuiau cu chirie și unde foștii chiriași încă își țineau lucrurile.

Muncitorii sezonieri români spun că e o neînțelegere și nu cred că au făcut ceva ilegal. Toți cei șapte străini au închiriat o casă în Espe unde să locuiască cât timp ce lucrează în țară. Acum ei sunt acuzați că au sustras mai multe bunuri, mobilă, electronice și aparate de bucătărie, dar și bijuterii, din garajul casei.

Bunurile aparțineau chiriașilor care au stat acolo înaintea lor. După ce s-au mutat, foștilor chiriași li s-a permis să stocheze o parte din bunurile lor într-un garaj pe teren pentru o perioadă de timp. Numai că românii – noii chiriași – consideră că există o neînțelegere și că proprietarul le-a permis să ia lucrurile acelea.

„Nu cred că au făcut ceva ilegal. Ei spun că li s-a spus de proprietar că pot să ia tot ce au nevoie din garaj. Nu am reușit să calculăm valoarea finală a obiectelor, dar părerea noastră este că au existat un total de valori pentru 40.000 de coroane în total“, spune Sara Larsen, procuror la Poliția Funen.

mai mult la    /www.stiridiaspora.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.