AcasăDanemarcaDanemarca se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la...

Danemarca se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

-

Danemarca nu va trimite oficiali la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din cauza situaţiei privind drepturile omului din China. Danezii urmează astfel boicotul diplomatic făcut de SUA, Australia, Canada, Japonia şi Marea Britanie.

„Guvernul a decis că nu vom participa la Jocurile Olimpice de iarnă din China (…). Nu este un secret pentru nimeni că noi, cei din Danemarca, suntem foarte îngrijoraţi de situaţia drepturilor omului din China”, a declarat ministrul danez de externe Jeppe Kofod pentru AFP.

Această decizie a venit la finalul unei întâlniri europene în cadrul căreia „din păcate nu s-a putut ajunge la un acord între cele 27 de ţări. S-au făcut diferite alegeri în ceea ce priveşte calea de urmat”, a explicat şeful diplomaţiei, citat de News.ro.
În schimb, sportivii danezi vor participa la competiţie: „Sportivii danezi pot conta pe sprijinul deplin al guvernului. Şi îi vom încuraja, aşa cum facem întotdeauna. Dar o vom face de acasă, nu din tribunele de la Beijing”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Embassy of Romania in Copenhagen „Începând cu data de 1...

Începând cu data de 1 mai 2021, autoritățile daneze aplică noi reguli de călătorie în context COVID-19. Reamintim că, începând cu data de 21...