Viața în Norvegia. E cea mai bună țară în care să trăiești? – Departe de România

0
97

În ediția de astăzi ajungem tocmai în Peninsula Scandinavă, mai exact în Norvegia, acolo unde există o comunitate importantă de români. Vorbim despre viața în Norvegia cu Daniel Solheim, un român stabilit aici de aproape 30 de ani și care lucrează în prezent ca traducător și interpret autorizat. Ne va împărtăși impresiile sale și soția lui Daniel, Angela Kecskes, care locuiește din 2015 în Norvegia și care lucrează ca asistentă medicală într-un spital regional din Drammen.

Vorbim despre calitatea vieții în Norvegia, despre salarii și chirii, dar aflăm și curiozități despre norvegieni.

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea „Departe de România”, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct al site-ului ȘtiriDiaspora, este în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână descoperim povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate, vorbim despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: „acasă” sau doar țara de origine.
Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora.

Emisiunea „Departe de România” se difuzează pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook DC News TV, ȘtiriDiaspora și DC News.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să apăsați butonul „Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.