Acasă Danemarca Danemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

Danemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

-

În pofida presiunilor exercitate de legiuitori și ONG-uri, guvernul danez este hotărât să își continue eforturile de a trimite refugiații sirieni înapoi în Siria deoarece afirmă că situația din țara măcinată de un război civil sângeros s-a îmbunătățit, relatează Reuters, citat de hotnew.ro.

Potrivit sursei citate, Danemarca a decis anul trecut să revizuiască sute de permise de rezidență acordate solicitanților de azil sirieni după ce autoritățile responsabile de imigrație din această țară au afirmat că situația din capitala siriană Damasc și zonele din jurul acesteia s-a ameliorat.

Sute de persoane au protestat în fața parlamentului de la Copenhaga săptămâna trecută față de revocarea permiselor de ședere, măsură contestată de asemenea de mai mulți europarlamentari și ONG-uri care afirmă că situația din Siria nu este sigură.

„Danemarca a fost deschisă și sinceră din prima zi. Le-am transmis clar refugiaților sirieni că permisul lor de rezidență este temporar și că permisul poate fi revocat dacă nevoia pentru protecție încetează”, a declarat marți ministrul danez pentru imigrație, Mattias Tesfaye.

mai mult la   /radiochisinau.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

DANEMARCA ÎNCHIDE GRANIȚELE. NU INTRA NIMENI , NU IESE NIMENI

Începând de mâine, sâmbătă 14 martie ora 12.00 (până pe 13 aprilie 2020), Danemarca va închide granițele. Vor putea intra în Danemarca doar cetățenii...