AcasăDanemarcaDanemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

Danemarca trimite refugiații sirieni înapoi în Siria în pofida protestelor puternice

-

În pofida presiunilor exercitate de legiuitori și ONG-uri, guvernul danez este hotărât să își continue eforturile de a trimite refugiații sirieni înapoi în Siria deoarece afirmă că situația din țara măcinată de un război civil sângeros s-a îmbunătățit, relatează Reuters, citat de hotnew.ro.

Potrivit sursei citate, Danemarca a decis anul trecut să revizuiască sute de permise de rezidență acordate solicitanților de azil sirieni după ce autoritățile responsabile de imigrație din această țară au afirmat că situația din capitala siriană Damasc și zonele din jurul acesteia s-a ameliorat.

Sute de persoane au protestat în fața parlamentului de la Copenhaga săptămâna trecută față de revocarea permiselor de ședere, măsură contestată de asemenea de mai mulți europarlamentari și ONG-uri care afirmă că situația din Siria nu este sigură.

„Danemarca a fost deschisă și sinceră din prima zi. Le-am transmis clar refugiaților sirieni că permisul lor de rezidență este temporar și că permisul poate fi revocat dacă nevoia pentru protecție încetează”, a declarat marți ministrul danez pentru imigrație, Mattias Tesfaye.

mai mult la   /radiochisinau.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Danemarca: Patru persoane din serviciile de informaţii au fost arestate pentru...

Autorităţile daneze au anunţat joi arestarea a patru persoane din interiorul serviciilor de informaţii, pentru sustragerea unor documente confidenţiale, transmite AFP. Cele patru persoane ''sunt...