AcasăCopenhagaDrama unei familii din România împinse de sistem să se mute în...

Drama unei familii din România împinse de sistem să se mute în Danemarca, pentru copilul lor cu autism

-

O familie de ieşeni a fost împinsă de sistem să se mute din România, după ce copilul lor, care suferă de autism, a fost respins la grădiniţa unde fusese înscris. Părinţiiau sesizat CNCD, care le-a dat dreptate, şi au deschis proces în instanţă împotriva educatoarelor şi grădiniţei.

Danemarca, ţara care i-a adoptat Alex merge acum la o şcoală specială, în clasa a doua, unde sunt cinci copii în grupă şi trei educatori, care îşi desfăşoară activitatea prin rotaţie. La şcoală face înot, a fost înscris şi la o grupă de înot părinte -copil, unde a mers cu tatăl lui, iar apoi a început singur la nivelul următor. La trei ani de la plecarea în Danemarca, Marinela şi Florin spun că sunt siguri că au luat decizia corectă.
„Putem spune că Alex este un copil fericit aici şi deşi uneori menţionează România cred că o face doar pentru ca îi este dor. România a însemnat cândva acasă, însă cred că i-ar fi foarte greu să renunţe la tot ce are aici, acum”, spun cei doi.

Citeste mai mult: adev.ro/qrfeol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Gazeta Danemarcei (11.06 – 18.06) Episodul 23 Anul 3

Răspuns excelent la inițiativa „9 cluburi internaționale locale”: De când am anunțat  săptămâna trecută, 178 de persoane s-au înscris pentru proiect. Formularul va rămâne...