Gaz-System, compania care administrează reţeaua de gazoducte din Polonia, a semnat un acord în valoare de 280 de milioane de dolari cu grupul italian Saipem pentru construcţia unui gazoduct care să facă legătura între Polonia şi Danemarca via Marea Baltică, a anunţat luni preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, transmite DPA.

Acest proiect face parte din eforturile autorităţilor de la Varşovia de a-şi diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale şi a reduce dependenţa energetică de Rusia.

„Este un punct de cotitură în drumul care va face Polonia independentă de gazele naturale din Rusia”, a spus Andrzej Duda într-o conferinţă de presă, adăugând că lucrările vor începe în zilele următoare.

Saipem a confirmat încheierea contractului, precizând că se referă la amplasarea unor conducte cu o lungime de 275 de kilometri, la adâncimi de patru până la 57 de metri.

Uniunea Europeană a acordat acestui proiect o finanţare care poate ajunge până la 266,8 milioane de euro, dintre care 215 milioane de euro în cadrul instrumentului MIE (Mecanismul pentru Interconectarea Europei).

Acest contract face parte din proiectul ‘Baltic Pipe’, destinat să facă legătura între Polonia şi depozitele de gaze naturale din Norvegia, prin intermediul reţelei de transport a gazelor naturale din Danemarca. Valoarea totală a proiectului ‘Baltic Pipe’ se ridică la 1,5 miliarde de euro, a precizat directorul general de la Gaz-System, Tomasz Stepien. Însă la finalizarea sa, programată pentru luna octombrie 2022, ‘Baltic Pipe’ va permite Poloniei să importe anual 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Norvegia, adică mai mult de jumătate din consumul actual al ţării.

mai mult la  /www.agerpres.ro/

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.