AcasăCopenhagaGuvernul danez a anuntat joi, 5 noiembrie, noi restrictii regionale dupa descoperirea...

Guvernul danez a anuntat joi, 5 noiembrie, noi restrictii regionale dupa descoperirea unei mutatii a coronavirusului la nurci

Danemarca, principalul producator de blana de nurca, a inceput din luna iunie sacrificarea animalelor infectate, dar cu toate acestea focarele in ferme au persistat. Sacrificarea celor circa 17 milioane de nurci va costa statul danez circa 800 de milioane de dolari si unii parlamentari au cerut ''dovezi'' care sa fundamenteze aceasta decizie. ''Dorim sa vedem (dovezile), pentru a putea evalua baza tehnica'', a spus un purtator de cuvant al Partidului Liberal danez.

-

Premierul danez Mette Frederiksen a difuzat un comunicat în care anunţă că cetăţenii regiunii Iutlanda de Nord (North Jutland) nu îşi vor putea părăsi localităţile în următoarele patru săptămâni. În toată această perioadă vor fi închise spaţiile de cazare în respectiva zonă şi vor fi suspendate toate activităţile culturale şi sportive, dar şcolile vor rămâne deschise. De asemenea, autorităţile locale organizează o campanie masivă de testare cu obiectivul de a fi testate circa 280.000 de persoane.
Anterior, tot joi, primarul municipalităţii Vesthimmerland, Per Bach Laursen, a declarat că în municipalităţile din nordul Danemarcei vor fi instituite restricţii de deplasare dincolo de limitele comitatelor, iar barurile şi restaurantele vor fi închise. Guvernul de la Copenhaga a anunţat miercuri sacrificarea tuturor nurcilor de la fermele din nordul ţării, după ce anchetele epidemiologice efectuate pentru 783 de cazuri de COVID-19 au condus la o fermă de nurci ca origine a contaminării. Potrivit precizărilor autorităţilor daneze, numai 12 persoane ar fi infectate cu noua tulpină.

mai mult la  /ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Germania, Danemarca, Norvegia vor cumpăra 16 obuziere slovace Zuzana-2 pentru Ucraina...

ermania, Danemarca și Norvegia vor cumpăra 16 obuziere slovace Zuzana-2 pentru Ucraina, a anunțat duminică Ministerul german al Apărării, urmând ca livrarea să înceapă...