AcasăCopenhagaGuvernul danez a anuntat joi, 5 noiembrie, noi restrictii regionale dupa descoperirea...

Guvernul danez a anuntat joi, 5 noiembrie, noi restrictii regionale dupa descoperirea unei mutatii a coronavirusului la nurci

Danemarca, principalul producator de blana de nurca, a inceput din luna iunie sacrificarea animalelor infectate, dar cu toate acestea focarele in ferme au persistat. Sacrificarea celor circa 17 milioane de nurci va costa statul danez circa 800 de milioane de dolari si unii parlamentari au cerut ''dovezi'' care sa fundamenteze aceasta decizie. ''Dorim sa vedem (dovezile), pentru a putea evalua baza tehnica'', a spus un purtator de cuvant al Partidului Liberal danez.

-

Premierul danez Mette Frederiksen a difuzat un comunicat în care anunţă că cetăţenii regiunii Iutlanda de Nord (North Jutland) nu îşi vor putea părăsi localităţile în următoarele patru săptămâni. În toată această perioadă vor fi închise spaţiile de cazare în respectiva zonă şi vor fi suspendate toate activităţile culturale şi sportive, dar şcolile vor rămâne deschise. De asemenea, autorităţile locale organizează o campanie masivă de testare cu obiectivul de a fi testate circa 280.000 de persoane.
Anterior, tot joi, primarul municipalităţii Vesthimmerland, Per Bach Laursen, a declarat că în municipalităţile din nordul Danemarcei vor fi instituite restricţii de deplasare dincolo de limitele comitatelor, iar barurile şi restaurantele vor fi închise. Guvernul de la Copenhaga a anunţat miercuri sacrificarea tuturor nurcilor de la fermele din nordul ţării, după ce anchetele epidemiologice efectuate pentru 783 de cazuri de COVID-19 au condus la o fermă de nurci ca origine a contaminării. Potrivit precizărilor autorităţilor daneze, numai 12 persoane ar fi infectate cu noua tulpină.

mai mult la  /ziare.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Embassy of Denmark in Romania : În plină vară, congresul mondial...

Embassy of Denmark in Romania : Căldura de vară poate fi un pic cam dură pentru noi toţi! Dacă ratezi un pic de Crăciun,...