AcasăCopenhagaInterviu dl. Søren JENSEN, ambasadorul Danemarcei. Cum a reușit Danemarca o rată...

Interviu dl. Søren JENSEN, ambasadorul Danemarcei. Cum a reușit Danemarca o rată de vaccinare ridicată: Majoritatea cetățeniilor au încredere în guvern și autorități

-

Primul interviu din seria #VacciNations este cu E.S. Dl. Søren JENSEN (foto), ambasadorul Danemarcei, țară care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume (77% la data realizării acestui material, potrivit Our World in Data).

Sunt mai multe motivele datorită cărora Danemarca a reușit să vaccineze aproape 80% din populație, printre acestea, faptul că autoritățile au acționat rapid și transparent, au avut alături experți în sănătate care au susținut campania de vaccinare și au dus o luptă continuă cu dezinformarea.

Și pentru că această campanie de vaccinare a dus la scăderea presiunii pe sistemul medical, zilele trecute Danemarca a donat României un număr de 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen, necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

/www.wall-street.ro/articol/Sanatate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Gazeta Danemarcei (14.05 – 21.05) : Idealism pragmatic; O limbă nouă...

Noua abordare a Danemarcei pe scena mondială se bazează pe „idealism pragmatic”: Ministrul Afacerilor Externe, Lars Løkke Rasmussen, a anunțat o schimbare „istorică” în...